Oamenii de știință au conectat creierele a trei oameni pentru a-i ajuta să împărtășească gândurile

Neurologii au realizat cu succes o conexiune a creierului între trei persoane, pentru a le permite să-și împărtășească gândurile și, pentru acest experiment, să joace un joc de Tetris. Echipa crede că acest experiment ar putea fi extins pentru a o conecta o întreagă rețea de oameni.

Oamenii de știință au reușit să conecteze creierele a trei persoane. Iată ce s-a întâmplat!


Experimentul funcționează cu ajutorul unei combinații de electroencefalograme, pentru înregistrarea impulsurilor electrice care indică activitatea creierului și a stimulării magnetice transcraniene, unde sunt stimulați neuronii folosind câmpuri magnetice. Cercetătorii au numit acest nou sistem BrainNet și spun că ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a conecta multe minți diferite, chiar și pe web.

În afară de deschiderea unor noi metode ciudate de comunicare, BrainNet ar putea să ne învețe mai multe despre modul în care creierul uman funcționează la un nivel mai profund.
Aceasta este prima interfață non-invazivă directă creier-la-creier pentru rezolvarea problemelor colaborative. Interfața le permite celor trei subiecți umani să colaboreze și să rezolve o sarcină utilizând comunicarea directă cerebrală.

În cadrul experimentului, doi oameni au fost conectați la electrozi și li s-a cerut să se joace un joc de Tetris. Aceștia erau nevoiți să decidă dacă fiecare piesă avea nevoie sau nu de rotire. Pentru a face acest lucru, li s-a cerut să se uite la unul dintre cele două LED-uri intermitente de pe ambele părți ale ecranului - unul care se aprindea la 15 Hz și celălalt la 17 Hz - ceea ce produce semnale diferite în creier.
Aceste alegeri au fost transmise apoi unui singur receptor, care a generat flash-uri de lumină fantomă în mintea receptorului, cunoscute sub numele de fosfene. Receptorul nu putea vedea întreaga zonă de joc, dar trebuia să rotească piesa dacă era trimis un semnal luminos.

În cadrul a cinci grupuri diferite de trei persoane, cercetătorii au atins un nivel mediu de precizie de 81,25%, procent decent pentru o primă încercare. Pentru a adăuga un nivel în plus, cel care primește semnalele luminoase ar putea adăuga o a doua rundă de feedback indicând dacă receptorul a luat decizia corectă. Receptorii au fost capabili de a detecta care dintre expeditori a fost cel mai fiabil bazându-se doar pe comunicațiile cerebrale, lucru care promite dezvoltarea sistemelor ce se ocupă de mai multe scenarii ale lumii reale, unde fiabilitatea umană ar fi un factor. 

În timp ce sistemul actual poate transmite doar câte un semnal luminos pe rând, echipa de la Universitatea din Washington și Universitatea Carnegie Mellon consideră că această configurare ar putea fi extinsă în viitor.
Același grup de cercetători a reușit anterior să asocieze cu succes două creiere, ajutând participanții să joace un joc cu 20 de întrebări. Din nou, pentru a transmite informațiile, au fost folosite semnale luminoase intermitente. 

Deocamdată, acest proiect este foarte lent și nu este pe deplin fiabil, iar această lucrare nu a fost încă evaluată de comunitatea neuroștiințifică, dar este o perspectivă asupra unor moduri interesante în care ne-am putea folosi gândurile în viitor pentru a încerca și rezolva probleme importante. 

Rezultatele acestea aduc în atenție posibilitatea interfețelor viitoare între creiere, care permit rezolvarea problemelor prin cooperarea oamenilor, cu ajutorul unei rețele sociale de creiere conectate.
iulia-mirica
22 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod