O femeie a ajuns să nu mai audă vocea bărbaților. Caz neobișnuit

de Iulia Mirică, 8 Iunie 2019

O femeie din China a dezvoltat brusc o afecțiune neobișnuită, care a făcut-o să nu mai poată auzi vocile bărbaților.
În timp ce acest lucru ar putea părea perfect pentru unele persoane, pierderea auzului ar putea avea repercusiuni medicale grave. Iată ce presupune cazul femeii care nu mai putea auzi vocile bărbaților!

Cum a ajuns o femeie să nu mai poată auzi vocile bărbaților peste noapte?


Femeia s-a dus la spital după ce s-a trezit într-o dimineață și nu i-a putut auzi vocea partenerului său. Aceasta le-a spus, de asemenea, doctorilor că i se părea că sună ceva în urechea sa cu o seara înainte, simptom urmat de vărsături. La spital, Chen a fost tratată de doctorul Lin Xiaoqing, o femeie care a remarcat că pacienta îi putea auzi vocea, însă nu putea auzi glasului unui pacient de sex masculin din apropiere.
Medicul a diagnosticat-o pe Chen cu o afecțiune auditivă foarte rar întâlnită, care i-a afectat abilitatea de a auzi voci masculine puternice. Această afecțiune este prezentă la aproximativ 3.000 de persoane din Statele Unite și Canada. La fiecare 12.000 de persoane care își pierd auzul, una singură este diagnosticată cu această afecțiune.

Oamenii detectează sunetele prin vibrația de fire de păr mici în interiorul urechii. De-a lungul timpului, din cauza geneticii, accidentelor sau consumului de droguri, aceste fire de păr pot deveni fragile și predispuse la rupere. Firele de păr care identifică sunetele cu frecvență înaltă sunt mai delicate.
Din acest motiv, sunt cele care tind să fie afectate primele. Acest lucru explică de ce pierderea auzului afectează mai des capacitatea noastră de a auzi sunete mai înalte decât cele mai joase.

Pierderea auzului în ceea ce privește sunetele joase este, de asemenea, mai puțin frecventă. Cauzele debutului brusc al acestei afecțiuni pot include probleme ale vaselor sanguine sau traume. Tulburările autoimune care afectează urechea internă pot fi, de asemenea, o cauză a acestei afecțiuni. Într-adevăr, afecțiunile autoimune din urechea internă pot provoca probleme de echilibru, care pot duce la vărsături, acesta fiind un simptom descris de Chen doctorului său. 

Ar fi amuzant să îți imaginezi o lume în care vocile bărbaților nu există.
Cu toate acestea, pierderea auzului nu este o situație amuzantă. Persoanele care suferă de o pierdere bruscă și inexplicabilă a auzului ar trebui să consulte un specialist cât mai curând posibil. Vestea bună este că, atunci când anumite afecțiuni sunt detectate rapid, există șanse mari ca pierderea auzului să fie reversibilă. Cele mai multe studii au arătat că, dacă descoperi în 48 de ore, ai cea mai bună șansă de recuperare. Tratamentul poate implica doze mari de steroizi. Uneori, afecțiunea dispare și fără vreun tratament. 

În cazul lui Chen, medicul i-a spus că stresul provocat de programul prelungit de muncă și nopțile nedormite au provocat declinul auzului în ceea ce privește frecvențele joase.
Din fericire, aceasta a venit la timp la doctor, iar auzul său se va restabili pe deplin.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod