De ce taci?

Poate crezi că e mai uşor. Poate crezi că e mai simplu să nu vorbeşti cu partenerul tău. Dar tot ce nu-i spui nu dispare, se strânge acolo între voi. Şi, zi după zi, se ridică un zid care până la urmă o să vă separe.
Poate crezi că e mai uşor. Poate crezi că e mai simplu să nu vorbeşti cu partenerul tău. Dar tot ce nu-i spui nu dispare, se strânge acolo între voi. Şi, zi după zi, se ridică un zid care până la urmă o să vă separe.

Nu e bine să taci. Vorbeşte-i! Spune ce te frământă. Comunicarea e cea mai grea şi cea mai eficientă cale prin care îţi poţi elibera frustrările.
Ai senzaţia că te înşală.
L-ai văzut că dă sms-uri, dar taci. Ţi-e teamă să deschizi discuţia. Ţi-e teamă să-l întrebi. Te sperie posibilitatea de a afla adevărul.
S-ar putea să nu fie decât gelozie fără obiect, dar suferi nebuneşte, iar frica te paralizează. Trebuie să ştii că nu există relaţie care să funcţioneze prin teamă. Iar neîncrederea prăbuşeşte tot. E mai simplu să faci faţă faptului că eşti înşelată, decât neîncrederea în partenerul tău.

Nu trebuie să taci.
Trebuie să întrebi. Trebuie să te exprimi. Dacă ţii la el, e mai uşor să iei o decizie în cunoştinţă de cauză, decât să te frămânţi la infinit, decât să-l suspectezi pentru orice.

O relaţie e dificilă, dar ai o şansă dacă eşti sinceră. Cea mai mare greşeală e să te ascunzi, să te retragi şi să speri că lucrurile se rezolvă de la sine.
Nu se rezolvă. Se complică întotdeauna. Pentru a reuşi e nevoie să crezi în tine şi în partenerul tău, e nevoie de energie şi de putere, e nevoie de tot ce ai mai bun.

E greu să te salvezi pe tine şi infinit mai greu să-l salvezi pe cel pe care-l iubeşti. Şi atunci de ce taci? Mai bine urlă.
8 Februarie 2011
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • karina_sl pe 8 Feb 2011, 21:46
    nu stiu ce sa zic

    Daca de fiecare data incerci sa discuti si sa ii spui tot ce te framanta..de ex:cine ti-a trimis sms sau de ce ai intrat la ora x in casa ,pe bune de nu se va speria si va crede ca esti o persoana foarte geloasa...Totusi pentru mine am crezut mereu ca indiferenta este cea mai buna arma si ca doar asa il poti tine langa tine pe baiatul dorit,numai ca nu intotdeauna.Dar in orice caz dupa parerea mea nu este bine sa ii spui tot ce ai pe suflet...Nu chiar tot!

    0
    0

  • ella pe 8 Feb 2011, 15:44
    :(

    Dar cand.. unul se inchide.. iar celalalt ii urmeaza exemplul pentru ca simte zidul deja? Cand toate frustrarile au la baza imaginatia? Nu tace... intreaba. Ti s-a spus deja ca nu esti inselat.. ti se demonstreaza ca esti iubit si singurul dorit. In care cunostinta de cauza alegi? In cea in care nu mai vezi realitatea si lasi imaginatia sa te conduca? Cea in care tii mortis sa crezi ca esti inselat? Si celalalt .. cum naiba mai reactioneaza? Cum poti recupera comunicarea... cand unul e frustrat din cauza a ceea nu vrea sa vada.. si doar crede... iar celalalt pentru ca nu mai stie ce vrea cel de langa.. cand se intreaba doar... daca mai exista iubirea care sa merite lupta...si disperarea tacerii... ? Si... da, se destrama cate putin in fiecare zi... Iar sentimentul de neputinta.. inutilitate.. incapacitate.. ce te cuprinde (mai ales pe tine, cel acuzat degeaba) iti paralizeaza simturile.. cate putin in fiecare zi.

    0
    0

  • angel pe 8 Feb 2011, 15:15
    e buna

    da dar ce se intampla cand el vrea sa vorbeasca si ea refuza sa vb pentru ca o doare prea rau adevaru...atunci ce e de facut...cateodata e buna comunicare ,dar cateodata te face sa suferi.parerea mea tb sa fii sincer in general chiar daca pierzi ..

    2
    1

  • frozenangel pe 8 Feb 2011, 12:36
    asa e:)

    intr-adevar comunicarea reprezinta punctul forte intr-o relatie:) dar ce se intampla atunci knd amandoi tac...se destrama tot..

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod