De ce a ajuns erou italianul care a ucis o româncă?

20 Octombrie 2010
Românca Maricica Hăhăianu a fost ucisă de un italian într-o staţie de metrou din Roma, Italia. Imaginile preluate de camerele de supraveghere sunt şocante.
Românca Maricica Hăhăianu a fost ucisă de un italian într-o staţie de metrou din Roma, Italia. Imaginile preluate de camerele de supraveghere sunt şocante.

Bărbatul o loveşte violent cu pumnul pe infirmieră, aceasta cade ca un bolonav şi nu mai mişcă. Suntem martorii unei crime oribile.


Ne-am fi aşteptat ca opinia publică din Italia să se revolte, să-l blameze pe ucigaş, dar, când colo, criminalul a fost aplaudat în momentul în care a fost arestat.

O politică dementă


De ce s-a ajuns aici? Ura faţă de români a atins în Italia şi nu numai cote paroxistice. Asta cu toate că românii muncesc pe rupte, sunt prost plătiţi şi acceptă job-uri pe care niciun italian nu le-ar fi acceptat.
Şi cu toate astea, ne urăsc.
Nu mai fac nici măcar un simplu efort de a-şi ascunde sentimentele. S-a ajuns din cauza politicii demente de dreapta încurajată de Berlusconi şi aliaţii săi. Rasisimul şi xenofobia au fost principalele teme cu care dreapta a câştigat alegerile.

Economia urii


Criza economică a jucat şi ea un rol în escaladarea urii şi a violenţei rasiale. Italienii cred că românii le iau slujbele, că imigranţii sunt vinovaţi pentru scăderea salariilor.
În parte poate fi adevărat, dar şi peninsularii fugeau de slujbele de bonă, infirmieră, asistentă medicală sau lucrător în construcţii.


Italianul care a ucis o româncă printr-o lovitură de pumn a ajuns erou din cauza discursului ce a ridicat ura faţă de străini la rang de acţiune politică.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Mihai pe 25 Oct 2010, 22:29
  Italienii care au aplaudat dau dovada de o mare prostie!

  Sunt curios daca astfel de stiri sunt publicate pe posturile de televiziune internationale, sa vada si altii greselile italienilor sau ale oricarui strain.Corectati-ma daca gresesc ! De fiecare data cand un roman greseste intr-o tara straina se face un scandal la nivel mondial iar numele de Romania devine din ce in ce mai patat, dar greselile altora in tara noastra sau in orice alta tara sunt lasate de izbeliste. Romania e mare , nu ne putem invinovatii pentru orice om care face Romania de ras. Scaparea din astfel de situatii o vad doar in constrangerea oricarui om din Romania sa urmeze o scoala .

  0
  0

 • Mary pe 21 Oct 2010, 12:21
  hmmm

  Mihaela,nu tara noastra e de vina pt tot ce s-a intamplat,ci aceia care o conduc,si oricum nu doar tiganii sunt capul rautatilor,sa stii ca si romanii sunt ai naibii,invidiosi si barfitori, majoritatea.

  1
  0

 • crysty pe 20 Oct 2010, 22:43
  romanca moarta la roma

  eu stiu ca nu era italian era un roman care a omorat-o

  0
  0

 • me pe 20 Oct 2010, 22:34
  lipsa de omaniea,ne pierdem ratiunea gandirea, sentimentele....

  dc dati vina doar pe tigani.... dar ce italienii or fi sfinti...... daca erau omaeni normali judecau si ei putin... vzicem de italieni dar noi facem la fel cu tiganii.... daca am fi un pic mai cerebrali am vedea ca in fiecare nemm sunt si buni si rai......in ce hal a ajuns lumea asta......

  0
  0

 • vio.64 pe 20 Oct 2010, 19:37
  fara cuvinte!

  .....o lasa acolo si pleaca pur si simplu! e strigator la cer! merita aplicata chiar propria lor regula mafiota! dinte ptr. dinte

  0
  0

 • sim pe 20 Oct 2010, 16:34
  javre

  din cauza javrelor de tigani.. oriunde in europa javrele sunt o pata neagra...clar nu ar mai trebui sa se numeasca romi..tigan tata nu rom

  0
  0

 • rodica pe 20 Oct 2010, 15:32
  ...

  pentru ca sunt nijte idiotzi rasijti..deaia...bine le fac ji romanii nojtri lor!!!

  0
  0

 • KATALINA pe 20 Oct 2010, 13:57
  indiferenta

  din cauza unor personaje sufera altii pe nedrept din pacate asta e nu se mai poate schimba chiar nimic ne au pus altii eticheta .

  0
  0

 • mihaela pe 20 Oct 2010, 12:13
  s-a ajuns pana aici

  daca se ajunge pana aici atunci *@4uk&2 de italieni si romanii sa mearga in alta parte sa lucreze in strainatate, oricum lumea e rea dar nu te omoara si restul aplauda,....as s-a ajuns ...sa-ti fie rusine si frica pentru ca te-ai nascut in Romania asta blestemata.! ODIHNEASCA-SE IN PACE! P.S. nu sunt romanii de vina ci tigani cu cetatenie romana in principal ,de ce naiba se duc toti infractorii sa faca tara de ras...

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod