Cutremurul din 1977. 15 imagini dramatice. Ce se va întâmpla în cazul unui nou cutremur?

Suntem pregătiţi? Cei mai mulţi specialişti spun că nu. Mulţimea blocurilor cu bulină, ritmul în care se fac consolidările, lipsa banilor şi o piaţă imobiliară sălbatică fac să rămânem fără apărare în cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Pierderile materiale şi umane vor fi de cel puţin zece ori mai mari în cazul unui seism de aceeaşi magnitudine precum acela din 1977, spun specialiştii.
Cutremurul din 1977, conform Wikipedia, s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie, cu efecte devastatoare asupra României.
A avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.391 numai în București.
La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat în București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit.
Cutremurul a afectat de asemenea și Bulgaria. În orașul Sviștov, trei blocuri de locuinte au fost distruse și peste 100 de oameni au fost uciși.
Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km.
Unda de șoc s-a simțit aproape în toți Balcanii.
1 din 16

Blocul Dunărea

În Piaţa Universităţii, oamenii îngroziţi privesc maldărul de moloz al unei construcţii cunoscute de bucureşteni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod