Complicată e viaţa în doi

Sunt foarte multe situaţii tensionate în cuplu care pornesc de la faptul că femeile nu sunt tratate ca partener egal. Multe iubiri se destramă din cauza faptului că bărbatul nu-şi mai respectă

Sunt foarte multe situaţii tensionate în cuplu care pornesc de la faptul că femeile nu sunt tratate ca partener egal. Multe iubiri se destramă din cauza faptului că bărbatul nu-şi mai respectă partenera.

Această diminuare a respectului în cuplu are legătură cu înţelegerile care au stat la baza relaţiei. Ce au în comun cei doi? Ce planuri de viitor şi-au făcut împreună? Ce aşteptări au unul de la celălalt? Cum evoluează şi cum se transformă fiecare?

Viaţa unui cuplu nu e statică, e la fel de dinamică precum viaţa din jurul nostru.

Orice schimbare din vecinătate ne afectează. Dacă partenerul vostru se întâmplă să fie avansat, să câştige mai mult, noua poziţie îi va schimba comportamentul, la fel se întâmplă şi dacă apare un copil  sau dacă partenera decide că e mai importantă pentru ea cariera decât postura de mamă. Sunt multe situaţii care au efect asupra cuplului, iar cele mai multe scimbări şi cele mai dramatice au legătură cu insuficienţa resurselor materiale. E şi cealaltă faţă a medaliei, aceea când îţi doreşti prea mult.

Dim păcate, un cuplu nu rezistă în orice situaţie.

E nevoie de multă înţelepciune pentru asta, dar, în orice dispută trebuie să pornească de la premisa că viaţa e mai uşor de dus în doi decât de unul singur.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod