Ce vrei să-ţi aducă Moş Crăciun?

În mod sigur că te-ai gândit. Îţi doreşti multe, dar, spre deosebire de copiii care îi scriu Moşului şi aşteaptă cu nerăbdare noaptea de Ajun, tu ştii că n-o să primeşti tot ce-ţi doreşti. Nu mai crezi în Moş Crăciun. Dar în ce crezi?
În mod sigur că te-ai gândit. Îţi doreşti multe, dar, spre deosebire de copiii care îi scriu Moşului şi aşteaptă cu nerăbdare Noaptea de Ajun, tu ştii că n-o să primeşti tot ce-ţi doreşti. Nu mai crezi în Moş Crăciun. Dar în ce crezi?

Te bucuri de Sărbători şi speri să nu ţi le petreci singură. Doreşti ca partenerul tău să fie alături. Ăsta e cel mai mare cadou.
Te gândeşti cu emoţie la cei care sunt singuri în aceste zile. Chiar dacă el îţi va aduce un cadou banal ca de fiecare dată, demostrându-ţi din nou că nu te cunoaşte, te vei mulţumi cu ce-ai primit şi te vei bucura că sunteţi împreună.

Un cadou cu răbdare


Abia aştepţi Sărbătorile ca să te odihneşti. Te gândeşti că a mai trecut un an din viaţa ta. Iar îţi spui că din ianuarie te vei lăsa de fumat, vei ţine regim, vei face sport şi vei face un copil.
Speri ca de data asta să reuşeşti. Întotdeauna intervine ceva care-ţi dă toate planurile peste cap.
Îţi aminteşti de copilărie când te mulţumeai cu atât de puţin. O păpuşă şi câteva dulciuri îţi făceau viaţa fericită.
Acum e mai complicat. Fericirea nu mai stă într-o păpuşă. Îţi doreşti atât de multe şi aproape imposibil de obţinut.
Dar, dacă te-ai întâlni faţă în faţă cu Moş Crăciun şi l-ai întreba despre ce ţi-a adus, probabil Moşul ţi-ar spune că cel mai nimerit cadou pentru tine este o brumă de răbdare.

În lumea de azi suntem prea grăbiţi. Vrem totul acum. Nu mai reuşim să ne bucurăm de prieteni, de familie, de copii pentru că mintea noastră e ocupată cu planuri pentru o nouă casă, pentru o nouă mobilă, o nouă maşină.
De Sărbători învaţă să ai răbdare!
14 Decembrie 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irinaianosi pe 23 Nov 2011, 18:27
    cadouri originale

    poti sa iti faci sarbatoriile mai frumoase cu ajutorul unor cadouri originale-romanesti de pe www.pasaj.ro

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod