Ce preferi, căsătorie sau uniune consensuală?

România se află pe locul trei în Europa la cuplurile necăsătorite cu forme legale.
România se află pe locul trei în Europa la cuplurile necăsătorite cu forme legale.

Peste 55 la sută dintre femeile majore din România, dar cu vârsta sub 35 de ani, locuiesc alături de un partener, în vreme ce procentul de bărbaţi din aceeaşi categorie de vârstă este de 42 la sută. Ţara noastră se clasează pe locul trei în Europa, conform studiului. Scorul României este depăşit doar de Finlanda şi Suedia, relatează Mediafax, care citează statistica Eurostat.

În toate statele membre UE, mai ales femeile cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu partenerul, pentru că acestea sunt mai predispuse să trăiască alături de persoana iubită sau să se căsătorească de la o vârstă mai fragedă.

România se situează, conform datelor din 2008, pe locul trei în Uniunea Europeana în ceea ce priveăte traiul consensual la categoria de vârstă 18-34 de ani, pe locul întâi plasându-se Finlanda (63 la sută dintre femei şi 51 la sută dintre bărbaţi), iar pe locul doi Suedia (61 la sută dintre femei şi 48 la sută dintre barbaţi).


Câţi tineri stau cu părinţii


Cele mai mici procente au fost înregistrate in Irlanda (34 la sută dintre femei), Malta (37 la sută dintre femei), Grecia (21 la sută dintre barbaţi) şi Italia (25 la sută dintre bărbaţi).

La nivel european, 48 la sută dintre femeile cu vârste între 18 şi 34 de ani şi 36 la sută dintre bărbaţii din acelaşi segment de vârstă locuiesc cu un partener de viaţă.

Totodată, 20 la sută dintre femei şi 32 la sută dintre barbaţii din UE locuiau cu cel puţin unul din părinţi.
12 Octombrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod