Tehnici de vorbire și dicţie sau cum poți crește încrederea copilului tău

Problemele sau micile dificultăți de vorbire din copilărie pot duce mai târziu la dezvoltarea unor complexe ce nu pot fi neglijate - copilul își pierde încrederea în forțele proprii, nu comunică și se poate izola de societate. Numeroase studii arată că stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulți, pornind de la dificultăți de gestionare a emoțiilor, o inteligență emoțională scăzută, depresii sau afecțiuni mult mai grave. Smart Education lansează astfel un nou curs dedicat copiilor, este vorba despre Tehnici de vorbire și dicție, susținut de cunoscuta jurnalistă TV Raluca Tache.
“Să știm cum să vorbim este foarte important, atunci când știm ce să vorbim! Atitudinea noastră, felul în care ne prezentăm, modul în care vorbim sunt esențiale pentru a reuși în viață, iar aceste deprinderi pot fi învățate din copilărie. De aceea lansăm un atelier inedit pentru cei mici, în cadrul căruia Raluca Tache, specialist în dicție și prezentator TV, va pregăti copiii pentru o vorbire impecabilă!”, spune Corina Tanasiciuc, Managing Director Smart Education.

Tehnicile de vorbire și dicție sunt utile pentru toți copiii: fie că au un defect de vorbire (rârâit, sâsâit, vorbire zonalâ), fie că vorbesc prea repede, prea tare și își pierd răsuflarea, sau dimpotrivă, vorbesc prea încet sau prea rar.
De asemenea, un copil timid poate fi ajutat să își gestioneze emoțiile și să se exprime fluent în fața unui public.

“Este foarte important să conștientizăm, în primul rând, propriu tip de vorbire - daca nu realizăm unde greșim nu ne putem corecta. Apoi îndreptăm problema prin exerciții concrete, dar urmărim și modul în care putem capta atenția interlocutorului și ne putem depăși teama de a vorbi în public.
Acesta nu este doar un curs de dicție, este unul care pregătește copilul pentru viitoarele interacțiuni și, mai ales, adultul de mâine”
, explică Raluca Tache, specialist în dicție.

Tematica de curs include: identificarea eventualelor probleme de dicție specifice fiecărui copil, exerciții pentru optimizarea consoanelor S și J, pentru corectarea sigmatismului (pentru sunetul S), pentru corectarea graseierii (sunetul R), exerciții „încurcă limba”, exerciții pentru tonul vocii și ritmul vocii, învățăm să ne prezentăm cursiv și fără emoții, exerciții de comunicare nonverbală – cum ne mișcăm când vorbim în fața cuiva.


Smart Education organizează ateliere pentru dezvoltarea personală a copiilor - artă teatrală, pictură, educație financiară, antreprenoriat, șah, cursuri de limba engleză și limba germană.


Echipa Smart Education este formată din traineri tineri, profesioniști, care încurajează crearea unei atmosfere permisive și relaxante, pentru a facilita spontaneitatea, libertatea de exprimare și mai ales accesarea resurselor creative ale copiilor.
Cei mici învață să relaționeze eficient într-un grup, să își depășească emoțiile, devenind mai încrezători și descoperindu-și talentele.

Pentru detalii suplimentare despre atelierele Smart Education, programul before și after school, atelierele gratuite sau taberele, accesați site-ul și pagina de Facebook.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod