Studiu: Prea multe cadouri în copilărie duc la nefericire în viaţa adultă

Cadourile scumpe, pe care părinții le fac des copiilor, îi pot face pe micuți dependenți de bani

 

Materialismul contribuie, de asemenea, la degadarea mediului din cauza supraconsumului şi a risipei de produse şi resurse.

"Părinţii iubitori tind să le ofere copiilor recompense materiale. Una dintre explicaţiile pentru legătura dintre recompensele materiale şi materialismul din viaţa adultă este aceea potrivit căreia copiii care primesc astfel de recompense sunt mai predispuşi decât alţii să utilizeze aceste posesiuni pentru a se defini şi autoevalua pozitiv, un element esenţial al materialismului", a spus Richins.

Şi alte aspecte ale modului de creştere şi educare a copiilor pot avea un efect asupra dezvoltării atitudinii unui adult asupra bunurilor materiale.

În plus, adulţii care au primit atât recompense, cât şi pedepse de ordin material când erau copii, sunt mai predispuşi la a admira oamenii cu posesiuni scumpe, relatează ziarul citat de Mediafax.

"Este în regulă să îţi doreşti să-i cumperi lucruri copilului, dar trebuie ca adulţii să îşi aducă aminte să încurajeze copiii să fie recunoscători pentru toţi oamenii şi lucrurile pe care le au în viaţă"
, a declarat Chaplin.

"De fiecare dată când copiii îşi exprimă recunoştinţa, ei devin mult mai conştienţi de cât de norocoşi sunt, ceea ce deschide calea spre a fi mai generoşi şi mai puţin materialişti"
, a mai spus Chaplin.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod