Teodora, tânăra care suferea de o boală rară, ar fi murit din cauza unei infecţii din spital

Teodora Tudose, studenta de 20 de ani din Buzău, diagnosticată cu o afecţiune rară, a murit, luni seară, în spitalul din Viena în care fusese internată în urmă cu mai puţin de o săptămână.

Tânăra suferea de o afecţiune rară, provocată de embrionul fratelui său geamăn, pe care îl purta în organism de la naştere. Transformat de-a lungul anilor în tumoră, embrionul i-a provocat Teodorei encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA şi anti AMPA, o afecţiune foarte gravă care putea fi tratată numai la un spital din străinătate.

Pe reţelele de socializare a fost organizată o campanie de strângere de fonduri pentru ca Teodora să poată fi transferată la spitalul AKH din Viena.

În urmă cu o săptămână, tânara de 20 de ani a fost transferată la clinica din Viena, dar a fost prea târziu. Teodora Tudose a pierdut lupta cu boala şi a încetat din viaţă luni, 27 februarie.

Potrivit observator.tv, Teodora ar fi contactat o infecţie în spitalele din România. Studenta la drept a fost operată la sfârşitul anului trecut la spitalul Elias din Bucureşti şi a stat două luni în comă indusă, imunitatea ei fiind zero. Boala Teodorei ar fi fost agravată de două bacterii pe care tânăra le-ar fi contactat în spital în perioada în care a fost internată, susţin reporterii Observator Antena 1.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod