Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere dau startul campaniei „E-COLECȚIA de fapte bune”

Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere dau startul campaniei „E-COLECȚIA de fapte bune” care transformă calculatoarele vechi în unele noi, pentru elevii din medii vulnerabile.
Tu ai un calculator vechi acasă? Vino cu el în locațiile campaniei „E-COLECȚIA de fapte bune” începând de sâmbătă, iar acesta va fi recondiționat pentru a face fericit un copil care are nevoie de el pentru a învăța.

Sâmbătă, Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere demarează campania națională „E-COLECȚIA de fapte bune” prin platforma educlick.ro, prin care colectează laptopurile și calculatoarele uzate pentru a le recondiționa și dona ulterior școlilor din mediile vulnerabile.

Scopul campaniei este ca elevii din medii defavorizate să aibă acces facil la școala online.


Astfel, începând de sâmbătă, 22 mai, și timp de 4 săptămâni, până pe 19 iunie, toți cei din București, Cluj și Timișoara care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc, îl pot aduce în zonele amenajate pentru colectare din parcările Kaufland din cinci magazine, urmând ca acestea să fie recondiționate și dăruite copiilor din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Toți cei care vor să contribuie la această inițiativă pot găsi mașina Ateliere Fără Frontiere în parcările locațiilor de mai jos.


Punctele de colectare sunt următoarele:


Kaufland România, orele 9:00 – 13:00:

  •  Sâmbătă, 22 mai - Kaufland Rahova, Str. Sebastian 88C, București, sector 5
  •  Sâmbătă, 29 mai – Kaufland Militari, Str. Valea Cascadelor 3, București, sector 6
  •  Sâmbătă, 5 iunie – Kaufland Cetate, Str. Gheorghe Lazăr 26, Timișoara
  •  Sâmbătă, 12 iunie – Kaufland Mărăști, Str. Fabricii 12, Cluj-Napoca
  •  Sâmbătă, 19 iunie – Kaufland Colentina, Șos. Colentina 6, București, sector 2

Sediul Ateliere Fără Frontiere, orele 8:00 – 16:30:

  •  Locație permanentă - Luni-Vineri - Șos. Olteniței 105, București, sector 4, (în incinta INTEC)

„Modernizarea educației e o prioritate, mai ales acum, când o mare pare din actul educațional se bazează pe tehnologie.
Credem că toți copiii, din toate mediile, ar trebui să aibă acces facil la ea. Sunt patru ani de când susținem platforma Educlick. Educația este esențială pentru dezvoltarea societății și de aceea este și unul dintre cei cinci piloni ai strategiei noastre de investiții în responsabilitate socială”
, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

„Ne propunem să strângem peste 5.000 de calculatoare, din care aproximăm că vom reuși să recondiționăm aproximativ 3.000 de calculatoare performante, care vor ajuta copiii să țină pasul cu școala online și vor contribui la dotarea laboratoarelor de informatică, în instituțiile în care elevii s-au întors la învățământul clasic.
Calculatoarele și laptopurile vor fi donate până la sfârșitul anului și vor avea peste 30.000 de beneficiari - elevi și profesori”
- declară Lorita Constantinescu, director de dezvoltare al Ateliere Fără Frontiere.

Gestionarea deșeurilor electrice și electronice colectate are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, realizat de Ateliere Fără Frontiere. În cadrul atelierului sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod