ion dichiseanu

Maestrul Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani

Maestrul Ion Dichiseanu a murit joi, în jurul orei 15.00, la Spitalul Floreasca.

Se pare că actorul era internat de câteva luni bune la Spitalul Floreasca din Capitală din cauza unei bacterii periculoase care i-a provocat o pneumonie bilaterală, conform Mediafax.

Fiica actorului a postat recent un mesaj pe rețelele sociale prin care le cerea oamenilor să se roage pentru tatăl său.

"În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata"
, sunt cuvintele fiicei artistului.

Fiica actorului, Ioana, a spus că erorile anumitor medici au condus la agravarea stării de sănătate a tatălui său


"S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân.

Și i-am spus să mergem să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT.

Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare"
, spunea Ioana Dichiseanu la un post de televiziune.


Potrivit Digi24, actorul a mai fost internat la finalul anului 2020 cu insuficiență renală și respiratorie, saturația de oxigen fiind foarte scăzută. El a fost testat pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ.

Povestea impresionantă de viață a actorului

 

Îndrăgitul actor de teatru și film s-a născut la Adjud pe 20 octombrie 1933 și în 1959 este absolvent al IATC. Dupa o îndelungată activitate la Teatrul Nottara și în filme, cu zeci de titluri la activ și deținatorul premiului ACIN 1979 pentru interpretarea din filmul "Clipa", rămâne în memoria cinefililor cu multe roluri interpretate dintre care reamintim: Petrescu (Tunelul), Furius (Kampf um Rom I), Cpt.

Margarit (Trandafirul galben), dar mai ales cu rolul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil "Toate pânzele sus", regizat de Mircea Muresan în 1976.

Actorul Ion Dichiseanu și-a construit o reputație de Don Juan. Și asta, în mare parte, datorită relațiilor cu frumuseți celebre, printre care actrițe în mare vogă a acelor ani, o suedeză celebră, dar mai ales cu diva spaniolă Sarita Montiel. Acesta scrie în 1995 și o carte despre amănuntele picante din viața sa, "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", povestea iubirilor unui actor român de succes care, dincolo de granițe, prejudecăți și constrângeri ale perioadei ceaușiste, a reușit să cucerească reprezentantele sexului frumos.
În destinul său amoros a mai contat apoi o suedeză, dar împlinirea sa reală s-a produs în anul 1987, odată cu nașterea fiicei sale, Ioana Georgiana și a iubirii pentru tânăra care i-a dăruit unicul său copil, solista de muzică ușoară Simona Florescu. (preluare Cinemagia)  

Foto: Hepta

20 Mai 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod