coronavirus Craiova

Italianul depistat cu coronavirus s-a aflat la Craiova între 18 şi 22 februarie

Un cetăţean italian care a vizitat România a fost diagnosticat cu coronavirus în țara sa, anunță un ziar din Italia. Acesta s-a aflat în Craiova între 18 și 22 februarie.

UPDATE: „Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis.

Sursa citată a adăugat că "autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz". 

Bărbatul bolnav are 71 de ani şi este din localitatea Cattolica.

Acesta este primul caz de coronavirus în provincia Rimini, anunță ziarul local Il Resto del Carlino.

Bărbatul s-a întors weekendul trecut dintr-o călătorie în România, iar întrucât tuşea şi era răcit, s-a prezentat la secția de urgenţe a Spitalului Cattolica. Ulterior, el a fost dus la Rimini, unde testul a ieşit pozitiv.

Pacientul este internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, iar viața sa nu este în pericol, scrie publicația citată.

Potrivit presei din Italia, acesta ar fi căsătorit cu o româncă. El a fost însoțit în România de două persoane, cel mai probabil rude.

Se pare că bărbatul a venit în țara noastră pentru o partidă de vânătoare. El deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la câțiva kilometri de Cattolica. Autoritătile au întocmit o listă cu angajații care lucrează în barul italianului, iar aceștia vor fi supuși testelor.

Autoritățile sanitare italiene țin sub observație familia pacientului, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România.

Ministerul Afacerilor Externe face demersuri, prin intermediul Ambasadei României la Roma, pentru a afla mai multe informaţii cu privire la italianul diagnosticat cu coronavirus, care a vizitat România.

Potrivit unei informări, MAE a întreprins, în regim de urgenţă, prin intermediul Ambasadei României la Roma, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României. 

În regiunea italiană Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena.

În toată Italia sunt confirmate peste 280 de cazuri.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod