Cristi Minculescu se retrage? Are nevoie de un nou transplat?

Acestea sunt întrebările ridicate de un articol publicat în EVZ, care anunţă că artistul ar trebui să facă un nou transplant în Germania, de această dată unul de rinichi.
Acestea sunt întrebările ridicate de un articol publicat în EVZ, care anunţă că artistul ar trebui să facă un nou transplant în Germania, de această dată unul de rinichi.

"Analizele artistului arată că acesta ar putea avea nevoie, în scurt timp, de un transplant de rinichi, nivelul creatininei fiind deja foarte mare",  au mărturisit surse apropiate artistului pentru EVZ. La fel ca la prima operaţie, cea care-i va fi donator va fi tot soţia artistului, Rodica.


"Rodica Minculescu va fi donatorul rinichiului de care are nevoie solistul trupei Iris. Tot ea i-a mai donat, în trecut, şi o parte din ficat, iar organismul lui Cristi l-a acceptat, mai mult ca sigur nu se va pune problema compatibilităţii", au spus surse din lumea muzicală. Deocamdată nimeni nu staful artistului nu a confirmat informaţia.

După ultimele informaţii, se pare că retragerea oficială va avea loc după finalizarea seriei de concerte organizate pentru împlinirea a 35 de ani de la înfiinţarea trupei Iris.


În martie 2009, Cristi Minculescu a suferit un transplant hepatic, intervenţie care a reuşit, iar solistul trupei Iris îşi revenise, ba chiar şi-a continuat turneele muzicale. Rodica, soţia lui, a fost donatorul, anunţă EVZ.


Solistul trupei Iris suferea de o boală ereditară, polichistică hepato-renală. Unul din semnele bolii este apariţia pe ficat şi pe rinichi a unor chisturi, care se măresc şi pun în dificultate funcţiile organelor.
În urma analizelor efectuate într-o clinică din Germania, Rodica, soţia lui Cristi Minculescu, s-a dovedit a fi compatibilă pentru transplant.

Operaţia a durat în jur de zece ore, Rodicăi fiindu-i prelevată o bucată din lobul drept al ficatului. Echipa de medici care a realizat intervenţia medicală a declarat, la final, că ficatul lui Cristi Minculescu avea o greutate foarte mare, cântărind în jur de 20 de kilograme.
2 Noiembrie 2011
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ursut Adrian pe 28 Aug 2012, 16:09
    Ultimul concert !

    Ultimul concert o sa aiba loc in data de 2 septembrie la Bánffy Castle Bontida (30 km nord de cluj) in cadrul zilelor castelului (1 si 2 septembrie). Va asteptam in numar cat mai mare !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod