Zile libere 2021: ce minivacanțe vor avea românii

Dacă începuseși anul cu speranța că vom avea parte de un an magic, net superior lui 2020, avem o veste care îți va zgândări puțin convingerile: dintre cele 15 zile libere din 2021, doar 7 cad în timpul săptămânii, restul suprapunându-se cu weekend-ul.
Află care sunt zilele libere din 2021, pe ce mini vacanțe poți miza în această perioadă, dar și care sunt sărbătorile legale și când le vei celebra! Plecăm cu mintea la concediu și sperăm să îți aducem un pic de bucurie!

Calendar zile libere 2021


Din păcate, nu avem vești prea bune în ceea ce privește situația zilelor libere din anul 2021. Astfel, aceasta sunt împărțite relativ nedrept pentru noi: doar 7 zile vor fi libere de la stat, celelalte fiind suprapuse peste sfârșitul de săptămână, deja nelucrător.

Dar înainte de toate, să definim ce anume înțelegem prin zile libere.
Acestea sunt reprezentate de zilele declarate nelucrătoare de către statul român, firește, diferite de cele de weekend. În conformitate cu prevederile legislative, angajații nu lucrează în aceste zile, cu excepția lucrătorilor din sistemul sanitar, din alimentația publică sau din unitățile în care activitatea nu poate fi sistată prin însăși natura ei.

Cu toate acestea, dacă te numeri printre românii care nu au șansa să se bucure de zilele libere de sărbători din 2021, să știi că deții unele drepturi care nu pot fi neglijate de către angajator.
Acestea fiind spuse, trebuie să ți se acorde drept compensație o zi liberă corespunzătoare în următoarele 30 de zile sau, în caz contrar, un spor care nu poate fi mai mic de 100% din valoarea unei zile de muncă prestată, conform salariului de bază, pentru ziua muncită. Dacă angajatorul tău îți neagă acest drept, poate plăti o amendă cuprinsă între 5000 și 10000 de lei.

Acum, că am văzut ce înțelegem prin zilele libere din 2021 pentru bugetari și cei care lucrează în sistemul privat și suntem sigure că îți cunoști drepturile, să descoperim împreună care sunt cele 15 zile libere pentru anul 2021!
  •     1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou (vineri și sâmbătă)
  •     24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române (duminică)
  •     30 aprilie - Vinerea Mare (vineri)
  •     1 mai — Ziua Muncii (sâmbătă)
  •     2 -3 mai - Paște ortodox 2021 (duminică și luni) Citeste continuarea pe Divahair.ro
27 Martie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod