Câte vieți are o pisică: Povestea unei supraviețuiri miraculoase

Când o fetiță a găsit-o pe stradă, Dinah era numai piele și os. Era bolnavă și abia mai mergea. Acum arată complet altfel.

Poveștile despre pisicile abandonate par niște povești de adormit copiii uneori. Ajunse pe stradă, multe animale sunt nevoite să supraviețuiască în condiții dure până când, într-o bună zi, oamenii inimoși le descoperă și le iau acasă, îngrijindu-le. Este și povestea lui Dinah, o pisică salvată de pe stradă care părea că nu mai are mult de trăit.

În iulie 2019, o fată, Molly Sotak, a văzut o pisică aflată într-o stare deplorabilă - slabă, murdară și bolnavă, aceasta arăta oribil, iar sfârșitul său era, din păcate, destul de aproape.



Molly a urmărit-o câteva zile și și-a dat seama că aceasta nu va supraviețui dacă nu este dusă la veterinar. "Era doar piele și os. Cred că am urmărit-o vreo patru sau cinci zile înainte s-o prind", a povestit Molly pentru The Dodo. Fetița a contactat adăpostul Cat Alliance, iar cei de acolo au fost de acord să o găzduiască.

"Petele negre de pe fața ei sunt purici și excremente de purici! Tot corpul ei este infestat cu purici. Este slăbită, deshidratată și are o infecție respiratorie severă, precum și câteva bube dureroase pe limbă provocate de caliciviridae (virus frecvent întâlnit la pisici, n.r.).
Cu atâtea congestii și durerile provocate de bubele infectate, nu-i de mirare că pisica nu se putea hrăni. Acum primește tratament contra purisicilor, antibiotice și fluide intravenoase"
, anunța pagina de Instagram a centrului Stray Cat Alliance după primirea pisicii.

Îngrijirea de care Dinah a avut parte a dat repede rezultate. Felina a prins putere, s-a însănătoșit și după ce medicul veterinar s-a asigurat că nu mai are nicio problemă medicală, a fost adoptată de femeie.

Citește și: 60 de animale adoptate în aprilie.
Carantina nu ne oprește să fim buni!


Rebecca Schneider, cea care a luat-o de la adăpost, spune că a văzut că pisica venea după o luptă grea pentru supraviețuire și chiar dacă nu arăta perfect, asta nu a împiedicat-o să o ia acasă. Înconjurată de dragoste într-un cămin primitor, Dinah s-a transformat și nu mai are nicio urmă a trecutului său dificil. Încă o dovadă că pisicile au mai multe vieți și că o a doua șansă primită poate face minuni!


Foto: Bored Panda

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod