Cand se vor putea face nunti

Când se vor putea face nunți în 2020

Dacă așteptau 2020 ca pe unul dintre cei mai importanți ani din viața lor, tinerii care și-au planificat nunta anul acesta sunt cât se poate de dezamăgiți. Măsurile impuse de pandemie îi împiedică să organizeze nunta pe care și-o doreau.

Când se vor putea face nunți în 2020


Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a anunțat că după 15 mai nu se vor putea organiza nunţi cu sute de persoane. Marcel Vela spune că este posibilă în luna august o relaxare, astfel încât să fie permisă participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.
 

Citește și: Când se vor deschide mall-urile.
Ce precizări a făcut premierul Ludovic Orban 


Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi.
Depinde de comportamentul nostru”, a spus ministrul de interne.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și că de la această dată vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Întâlnirile cu mai mult de 3 persoane vor fi în continuare interzive. Prin urmare, nunțile cu peste opt invitați nu vor putea fi organizate nici după 15 mai.

Nunta în toamnă ar putea fi o soluție


Numeroase persoane și-au reprogramat nunta pentru toamnă, însă nimeni nu poate spune cu siguranță care va fi evoluția acestei pandemii.
Specialiștii nu știu dacă în cazul coronavirus se repetă același scenariu precum în cazul unei epidemii de gripă, care este sezonieră și se manifestă în special în sezonul rece. 

Organizatorii de nunți recomandă amânarea nunții pentru anul viitor. Dacă vrei neapărat să te căsătorești anul acesta, poți organiza cununia civilă și cea religioasă cu maximum opt invitați, iar petrecerea de nuntă poate fi programată pentru 2021.

Iată ce pot face mirii pentru a-și reorganiza nunta, potrivit specialistei în organizarea nunților Geta Ungurean, citată de wedmag.ro:

- Să sune la restaurant și să ceară alte date disponibile pentru anul 2020 sau anul 2021 (daca aleg să facă nunta anul următor).

– Să aleagă două date care li se potrivesc cel mai bine și să le “blocheze” pentru o zi.
Evident că acele date trebuie discutate și cu nașii pentru ca să se verifice programul acestora.

– După stabilirea noilor posibile date pentru eveniment împreună cu managerul restaurantului, trebuie să se consulte cu furnizorii contractați deja privind disponibilitatea acestora. Recomand să se aleagă prima data furnizorii care nu pot fi prezenți în două locuri în acelasi timp: band, DJ, fotograf, videograf. Ceilalți furnizori pot să se adapteze și să trimită o echipa pentru implementarea conceptului de flori și decorațiuni sau livrarea de prăjituri, mărturii, etc.

– Să deblocheze data pe care n-au ales-o la restaurant.

– Să anunțe invitații de schimbarea datei nunții. 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 Mai 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod