Sâmbătă e Ora Pământului: Cum va fi marcată în România

Ora Pământului va fi sărbătorită în numeroase localităţi din România

 

În Timişoara, capitala Earth Hour 2013, municipalitatea, împreună cu Casa de Cultură, organizează în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00, concerte cu Pragu' de Sus şi trupa Box Office. Între 20.30 şi 21.30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, la clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc observaţii astronomice cu Astroclubul Antares. Totodată, va avea loc şi un spectacol cu foc susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş.

La Satu Mare, capitala Earth Hour 2014, primăria şi mai multe asociaţii organizează următoarele activităţi: desene cu cretă pe asfalt, crearea unei pânze cu idei şi mesaje ale publicului la întrebarea "Tu ce poţi face pentru a proteja pământul?", construirea unui lanţ uman care să înconjoare parcul central, cu scopul de a transmite mesajul de protejare a naturii, ateliere de creaţie, Critical Mass - acţiune de promovare a mersului pe bicicletă şi conştientizarea importanţei asigurării bicicliştilor, a pistelor pentru biciclişti şi a stilului de viaţă sănătos, lansare de zmeie şi de lampioane.

Alte peste 30 de oraşe din ţară şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a evenimentului, informează Mediafax.

La Adjud, primăria împreună cu liceeni, elevi, cadre didactice şi nu numai organizează o alergare nocturnă şi plimbare la lumina lumânărilor prin Parcul municipal Adjud.

Un maraton şi un semimaraton vor fi organizate la Aiud, de Ora Pământului.

La Alba-Iulia va fi organizat un tur al Cetăţii Alba Carolina, inclusiv pe bicicletă.

Programul de activităţi organizate la Botoşani include un spectacol şi Crosul Earth Hour ce se va desfăşura odată cu stingerea luminilor la ora 20.30.

La Brăila vor fi organizate, vineri, în Parcul Monumentul, o serie de evenimente ce promovează stilul de viaţă sănătos, ce includ exerciţii de fitness urban, plimbare cu biciclete tandem şi minicros.

La Călan, pe Stadionul Victoria, va fi realizată o inimă din lumânări şi vor fi lansate vreo 200 de lampioane.

De asemenea va avea loc un cros.

Ora Pământului va fi sărbătorită şi la Călăraşi printr-un spectacol în aer liber, cu cântări şi dansuri, iar la finalul momentului artistic vor fi lansate lampioane

Evenimentul din oraşul Cluj Napoca va avea loc în Piaţa Unirii, unde voluntarii Asociaţiei Studenţilor pentru Natură şi Capitalei Europene a Tineretului vor răspândi mesajul Earth Hour, prin aprinderea lumânărilor ce vor fi vizibile în timp real pe portalul Transylvania Cam. Iluminatul public va fi stins, iar participanţii se vor putea bucura de jocuri de lumini şi foc. La aprinderea luminilor, va fi proiectat un film tematic la Cinematograul Mărăşti, cu intrarea gratuită.

Evenimentul de la Constanţa se intitulează "Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră, în Parcul Tăbăcărie".
Voluntarii Mare Nostrum, elevii şi cadrele didactice vor amplasa peste 2.000 de lumânări în parc, atât pe marginea aleilor pentru a marca traseul, cât şi pe spaţiul verde, pentru a reprezanta diverse simboluri stilizate legate de natură şi de protecţia mediului. De asemenea, va fi organizată şi o tombolă de becuri unde cetăţenii sunt invitaţi să aducă becurile uzate, având ocazia de a primi un premiu special.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod