ceas

România trece la ora de iarnă: Ceasurile se dau înapoi cu o oră

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
28 Octombrie 2017
România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 octombrie, la ora oficială de iarnă. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.
Ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă zi din an. În noaptea de 29 octombrie, ora 4.00 va deveni ora 3.00, astfel că vom dormi cu o oră în plus. Trecerea de la ora de vară nu se va face simultan în toate ţările, din cauza diferenţei de fus orar.

Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est.
Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.

România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a luni octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de UTC este de trei ore.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932, între 22 mai şi 2 octombrie.
Primii care au introdus ora de vara au fost germanii, începând din 1916 (între 30 aprilie şi 1 octombrie).
Au urmat britanicii, care au introdus ora de vară tot în 1916 (între 21 mai şi 16 octombrie). Alte ţări care au introdus ora de vara au fost Belgia, Denemarca, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Turcia şi Tasmania, notează News.ro.
Pe 19 martie 1918 a fost introdusă şi în Statele Unite ale Americii, dar a fost folosită doar până în 1919. Ora de vară este în prezent implementată în peste 70 de state, dar perioada variază de la o ţară la alta.


Foto: Hepta 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod