Regina Elisabeta a II-a a murit de cancer. Afirmația apare într-o nouă biografie a suveranei

O nouă biografie a Reginei Elisabeta a II-a susține că aceasta suferea de cancer al măduvei osoase înainte de a muri, în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.
Autorul cărții „Elizabeth: An Intimate Portrait”, Gyles Brandreth, susține că suverana, în ultima parte a vieții sale, a suferit de un cancer al măduvei osoase: mielom multiplu.

Potrivit unui fragment din recenta biografie, publicat în "Daily Mail", Gyles Brandeth, despre care se spune că ar fi fost un prieten apropiat al Prințului Phillip, afirmă că a auzit că Regina Elisabeta a II-a a avut mielom.

 
El susține că tocmai acest diagnostic este "ceea ce ar explica oboseala ei și pierderea în greutate și acele "probleme de mobilitate" despre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau cam așa ceva din viața ei".

 
Regina Elisabeta a II-a a știut că mai avea puțin de trăit?  

 
De asemenea, Brandreth a mai scris:"Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat.
A acceptat acest lucru cu toată grația la care te-ai fi așteptat
".

Printre simptomele mielomului multiplu se numără dureri de osoase, greață, constipație, oboseală și slăbiciune sau amorțeală a picioarelor.

Pe durata domniei sale, publicul larg a primit destul de puține informații cu privire la starea de sănătate a suveranei. Însă ultimul său an pe tron a lăsat loc de speculații, având în vedere că Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să anuleze mai multe evenimente din cauza stării sale de sănătate, cum ar fi faptul că nu a putut participa la deschiderea oficială a Parlamentului sau la Festivalul de comemorare din 2021. 
 

Indatoririle regale au ajutat-o 


Totuși, fosta suverană a continuat să fie ocupată până în ultima sa zi de viață.
Brandreth chiar a scris, în cea mai nouă biografie că îndatoririle sale regale au fost cea mai bună distracție pentru Regină, după ce a rămas văduvă, în aprilie 2021.
 
"Când Prințul Albert a murit, Regina Victoria s-a retras din lume. Când a murit Prințul Philip, Regina Elisabeta a II-a s-a îndreptat spre ea", a spus el. "Nu există o formulă magică care să transforme tristețea în fericire, dar a fi ocupat ajută", susține Brandeth că ar fi spus Regina Elisabeta a II-a.
 
Palatul Buckingham a refuzat să comenteze vreuna dintre afirmațiile din carte, potrivit "The Times".
28 Noiembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod