Poliţia a deschis o anchetă în cazul morții mamei Monicăi Gabor

Poliţia Gorj a deschis o anchetă în cazul incidentului în urma căruia şi-a pierdut viaţa mama Monicăi Gabor, care a fost lovită în cap de o bucată de stâncă desprinsă de pe versanţi, la aproximativ 100 de metri distanţă de Peştera Polovragi, pe Cheile Olteţului.
"Se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest deces şi pentru a elimina orice posibile speculaţii ulterioare", a declarat, joi seară, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Trupul neînsufleţit al mamei Monicăi Gabor a fost preluat de la locul incidentului de către legişti, fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, unde va fi făcută necropsia pentru a stabili cauzele decesului, după care rudele o vor putea duce pe femeie acasă, la Bacău, pentru înmormântare.

Primarul din Polovragi, Ştefan Făsuiescu, a declarat că incidentul în urma căruia a murit mama Monicăi Gabor a avut loc pe un drum neasfaltat, la aproximativ o sută de metri distanţă de Peştera Polovragi, pe Cheile Olteţului, unde aceasta se afla împreună cu un grup de 17 turişti veniţi de la Bacău.

Primarul Ştefan Făsuiescu a mai afirmat că în zonă versanţii, înalţi de zeci de metri, nu sunt acoperiţi cu plasă, întrucât din cauza vegetaţiei şi a peretului drept al stâncii acest lucru este imposibil.

Făsuiescu, aflat la al patrulea mandat, a precizat că de când este la conducerea Primăriei Polovragi nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă.

La rândul său, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat pentru Mediafax că în zonă nu au mai fost înregistrate până acum căderi de pietre.

"Este ca şi cum ai sta în mijlocul unui teren de fotbal şi ai aştepta să te lovească un meteorit.
La fel erau de mici şi aici şansele ca vreo persoană să fie lovită de pietre de pe versanţi, dar iată că s-a întâmplat, din păcate. Iarna mai puteam să spunem că este fenomenul de îngheţ-dezgheţ, dar acum chiar nu ştiu ce s-a întamplat. E posibil să fi trecut vreun animal prin zonă, să fi erodat apa bucata respectivă…E greu de spus"
, a afirmat şeful Salvamont Gorj.

Veronica Bulai, în vârstă de 54 de ani, mama Monicăi Gabor, a murit, joi, la scurt timp după ce vizitase Peştera Polovragi şi plecase cu un grup de turişti din Bacău să viziteze Cheile Olteţului, situate în imediata vecinătate a peşterii, unde dorea să facă şi câteva fotografii.

La un moment dat, femeia a fost lovită de o bucată de piatră în greutate de aproximativ şapte kilograme, care s-a desprins de pe versant, în cădere aceasta antrenând pietre de dimensiuni mai mici, care au lovit şi o altă persoană, fără a-i provoca însă răni grave.
Mama Monicăi Gabor a fost însă lovită în cap, ea prăbuşindu-se imediat, potrivit martorilor.

Două echipaje medicale, unul SMURD şi altul de la Ambulanţa Gorj, au mers la locul incidentului, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Veronica Bulai a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis extrem de grav, orice manevră de resuscitare fiind inutilă, potrivit medicului coordonator al Serviciului de Ambulanţă Gorj, Jana Prejbeanu.


Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • dan petrescu pe 23 Aug 2013, 15:28
  caderi de pietre

  E foarte grav daca in zona cadeau pietre si daca cineva le inlatura de pe drum sa ascunda acest lucru. Probabil aveau la primarie un serviciu care se ocupa numai de acest lucru. Ciudat ca pana acum nu au fost reclamatii ca ar fi cazut pietre nici macar pe vreuna dintre zecile de masini care vin la pestera zilnic sau pe langa vreun turist din zona. Probabil aici e vorba de soarta , de hazard , de nesansa ..... Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

  0
  0

 • marcel pe 23 Aug 2013, 00:51
  caderi de pietre

  De ce minte seful salvatmont gorj ?? cine a fost la acea pestera a putut observa pe tot traseul cheilor oltetului foarte multe pietre/bucati mari de stanca cazute pe drum...ca e greu de fixat versantul e alta poveste, dar sa vi sa zici ca e o sansa ca pe un teren de fotbal sa cada un meteorit e o minciuna !! oare pe cine apara ?

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod