Nimic nou după Colectiv. Copii infectaţi în spitale se zbat între viaţă şi moarte


Infecţiile intraspiceliceşti au ucis şi câţiva supravieţuitori ai incendiului din Colectiv
”Informația că toți pacienții răniți în clubul Colectiv au ajuns la Bruxelles infectați cu bacterii intraspitalicești este cu atât mai gravă, cu cât medicii români au fost nevoiți să admită că trei dintre tineri au decedat din cauza bacteriilor pe care le-au luat în timpul internării la Spitalul de Arși. Totuși, doctorul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, a încercat să minimizeze o eventuală culpă a instituției medicale explicând presei că <este un grad de infecție spitalicească comparabil, nu neapărat, cu țările civilizate,  dar în niște limite acceptabile>.
Numai că în cazul celor trimiși la Bruxelles, nu a fost vorba de <limite acceptabile>, ci de o rată de infectare de 100%. <Infecțiile există, ele se raportează. În străinătate au infecții, doctorul francez care a venit la noi a zis că și ei au infecții, au aceleași probleme>, a afirmat dr. Adrian Stănculea”, se arată într-un articol publicat de România Liberă în data de 9 decembrie 2015 şi semnat de jurnaliştii Petre Bădică şi Petrică Răchită.
Emoţia în rândul opiniei publice nu e la fel de mare precum cea generată de tragedia din Colectiv, dar problemele sistemului de sănătate din România au rămas nerezolvate.
Astăzi a venit rândul bebeluşilor să devină victime.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 10 Feb 2016, 22:41
    Aha

    Da, mai marii vor sa mai reduca dintre noi, nu e nici un secret, a se vedea vrajeala cu virusul Zika. Si nu uitati sa-mi stergeti sau cenzurati comentariul, OK?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod