Lucian Mândruţă, dat în judecată din cauza maidanezilor

Realizatorul TV a fost acționat în judecată de membrii Fundaţiei Vier Pfoten, pentru instigare la omor şi defăimare.
Lucian Mîndruţă se numără printre puţinele personaje publice care s-au poziţionat clar, fără ascunzişuri, în controversa stârnită de soarta câinilor fără stăpân. Susținător declarat al eutanasierii maidanezilor, Mîndruță va ajunge în fața instanței pentru opiniile sale, exprimate pe Facebook, după ce reprezentaţii Fundaţiei Vier Pfoten l-au dat în judecată pentru instigare la crimă şi defăimare. 

Impresionat de moartea lui Ionuţ, copilul sfâșiat de maidanezi, Lucian Mîndruţă a postat un mesaj dur, fără ocolișuri, la adresa membrilor fundaţiei Vier Pfoten.

"Doamnele care vă pupaţi cu maidanezii în bot, doamnelor fără soţ, şi sex, şi minte, ce mai puteţi face pentru familia care şi-a pierdut un copil de 4 ani, ucis de maidanezi? Ruşine să vă fie, nemernicelor! Ruşine să vă fie, istericelor care trăiţi din bani europeni şi pupaţi câinii în fund pentru 2.000 de euro pe lună", a scris el, în septembrie, pe Facebook. "Ce soluţii de rahat mai aveţi? Sterilizare? Dacă îi sterilizăm, copilul ăsta se ridică din morţi? Sterilizare? De ce, dacă îi sterilizăm, copilul ăsta se ridică din morţi? Moarte pentru moarte.
E singura soluţie. Şi-n locul familiei voi blestema pe toţi primarii care nu fac nimic!"
, a adăugat el, revoltat.

Reprezentanţii fundaţiei se consideră lezaţi de cuvintele lui Mândruţă. "A fost dat în judecată pentru defăimare şi instigare la omor", a declarat pentru ziarul Click! Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Pfoten.

Lucian Mîndruță a spus pentru ziarul citat că ştie că a fost dat în judecată, dar nu a dorit să mai facă nici un comentariu. Cererea de acţionare în judecată a fost depusă la Tribunalul Ilfov, dar magistraţii nu au fixat încă primul termen în proces, scrie Click!.

Cunoscut pentru comentariile sale pe Facebook, realizatorul TV s-a exprimat tranşant, în mai multe rânduri, pe tema câinilor fără stăpân, susţinând fără rezerve soluţia eutanasierii patrupedelor. La sfârşitul lunii septembrie, după ce Curtea Constituţională a respins sesizarea privind proiectul de lege pentru eutanasierea câinilor fără stăpân, Mîndruţă a încurajat adopţia acestor animale. "Nu e un motiv de sărbătoare. Cel puţin trei oameni au murit în ultimii ani, ucişi de câini.
Legea nu se aplică retroactiv: viaţa lor s-a dus, fără voturi şi fără petiţii. Nu e un motiv de răzbunare. Câinii trebuie în primul rând strânşi de pe stradă şi oferiţi spre adopţie"
, a scris el.

Mîndruţă i-a dat replica şi actriţei Oana Pellea, care s-a declarat oripilată de adoptarea acestei legi: "Eutanasierea trebuie să fie ultima soluţie. Şi dacă se întâmplă, trebuie găsită o soluţie umană. Nimeni nu vrea să ucidă câini cu parul: e doar o jignire inutilă la adresa celor cu raţiune, din partea unor oameni de la care ma aşteptam la mai mult. Da, doamna Pellea, da domnule Netzer, mult mai mult. Nu trebuie să fie un motiv de ură între oameni. Cei care vor oraşe fără câini nu sunt ucigaşi: pur şi simplu asta cred ei ca e normalitatea. Poate n-au maşini, poate merg pe jos, poate îi deranjează mizeria şi lătrăturile."

"E acum o bună ocazie să vedem cine are inimă şi cine are doar gură: cei 300 de semnatari ai petiţiei împotriva legii ar trebui să adopte fiecare câte un maidanez. Chiar şi cei care nu au fundaţii cu încasări de 200.000 de euro în 2012.
Hai să vedem, cine e cu căţelul pe căciulă? Dincolo de toate, din păcate, urmează o luptă de gherilă contra acestei legi. E blestemul României, să nu se poată moderniza decât cu forţa. Şi împotriva lacrimilor reale ale celor care confundă civilizaţia cu un mare coteţ în care trebuie să locuim cu toţii"
, a mai scris Mîndruţă.
 
 
 
Tot pe Facebook, Mîndruţă a ironizat-o pe cântăreaţa Paula Seling, după ce aceasta a postat pe site-ul de socializare o înregistrare în care un câine era ars de viu. "NIMENI nu are dreptul să facă asa ceva și toți cei care gândiți că e normal ce se întâmplă înseamnă că nu aveți Dumnezeu! Universul se va răzbuna la un moment dat!", a scris artista.
"Ajutor, sunt vânat de fanii Paulei Seling, care plânge când vede un clip cu un câine ars de viu... ÎN RUSIA! Paula, îți scriu direct: te-am criticat pentru că nu ești în stare să pui lucrurile în context. Rusia nu e România, iar eutanasierea nu e ardere de viu. Iar noi, care vrem un oraș curat și fără maidanezi nu suntem niște ucigași isterici, așa cum ai sugerat", a scris Lucian Mîndruţă.
"Dacă vii cu argumente emoționale și plângi la un clip vechi pe net, îți recomand o vizită la mormântul copilului ucis în BUCUREȘTI! Să-ți revii și să te reapuci de cântat, pentru că vorbitul, în mod clar, nu-ți priește"
, a îndemnat-o el.
 
N-a fost ultimul atac al realizatorului la adresa solistei: "La Bucuresti, Paula Seling a fost ieri văzută plângând la mitingul pentru protejarea animalelor de pe stradă. Paula deplange şi situaţia tragică a milioanelor de bacterii nevinovate care mor când dai cu spirt pe o zgârietură, precum şi uciderea în masă a microbilor, provocată de doctori fără inimă care prescriu pacienţilor antibiotice", a ironizat-o el. "În atenţia iubitorilor de animale isterizaţi, care fac comparaţia cu Auschwitz-ul: I-aţi întrebat şi pe evrei dacă li se pare potrivit?", le-a transmis Mîndruţă celor care le-au luat apărarea maidanezilor.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tiberiu pe 12 Oct 2013, 06:48
    Intrebare

    Cat despre discursul d-lui Mandruta, intrebarea mea e urmatoarea: Puteti face stimate domn macar o ... aripa de albina? Dar un ochi, un rinichi sau un mamifer? Atunci daca v-ati pomenit nascut in mijlocul unui univers pentru care nu ati facut nimic ca sa existe, cum puteti umbla la ordinea lui? Eu nu spun despre maidanezi ca ar trebui sa existe pe strazi, ci spun ca orice alta solutie decat uciderea e bine-venita. (p.s stiu ca la Paris, Viena sau Amsterdam nu sunt caini pe strazi, insa eu nu sunt nici francez nici olandez. Eu fac parte dintr-un popor care decat sa ucida mai bine pune capul jos si moare. Pe un plan superior - pe care dvs. probabil nu-l intelegeti - romanii miroritici fac ce trebuie in fata Domnului. RESPECTA VIATA)

    4
    2

  • Tiberiu pe 12 Oct 2013, 06:40
    Nu inteleg

    Iubitorii de animale pretind ca iubesc viata. Iubitorii de oameni pretind ca iubesc oamenii in detrimentul cainilor. Ambele tabere se injura cu foc. Iubitorii de animale blesteama continuu - la modul cel mai tiganesc cu putinta - "sa dea Domnul, praful si pulberea" ... etc, etc. Iubitorii de oameni, sunt invariabil uratori de caini. "Sa fie omorati mai repede" striga ei. Ura si vrajba in numele iubirii. Parerea mea ca sa fiu in ton cu ambele tabere ar trebui sa fie "duceti-va in ... de cretini, cu totii". Dar eu va spun asa. Numai respectul si iubirea pot genera pace (inclusiv cea sociala). Ura si dorinta de razbunare in nici un caz. Daca tot vorbiti de iubire si motivatii crestine, atunci incepeti orice discurs cu "eu cred" si continuati-l fara injuraturi.

    4
    1

  • irimia pe 11 Oct 2013, 23:12
    sila

    E un nenorocit arogant, incult ,balbait si, pe deasupra, un caracter de doi bani. Sper sa primeasca pedeapsa meritata...dar nu de la justitia romana, vai de capul ei! Curtea Constitutionala a votat masacrul legiferat de parlamentul nostru eroic! Lasati orice speranta, cei care locuiti in Romania! Mai ales daca aveti ghinionul sa aveti suflet!

    3
    6

  • mariana crina pe 11 Oct 2013, 17:56
    maidanezii

    Ce aparatori infocati sunt unii a maidanezilor. Care are coii dece nu se gandeste cum ar fi sa isi vada copilul in situatia lui Ionut. Acesti caini vagabonzi sunt aruncati si infometati, nimenea nu isi ia bucatica de mancare din gura copilui sa o dea lor. Dar va intreb; atunci cand sunt sacrificati mii de miei si iezi, care nu au muscat pe nimenea dece nu iesim in strada sa ii salvam??? Ii halim fara mila si mai bem si un pahar de vin dupa ce am mancat un biet iedut care se uita la tine cand il duci la moarte cu lacrimi in ochi. L-ai putea vedea si fript cum se uita la tine de parca iti cerea mila. Caini te mananca si nici nu se sterg pe bot.

    4
    9

  • Raul pe 11 Oct 2013, 17:33
    romanul iubeste animalele de aia le arunca in strada

    DACA IUBESTI ANIMALUL NU IL ARUNCA IN STRADA, ASTA E EXPLICATIA CAINILOR VAGABONTI DIN CAPITALA, ROMANUL NU ARE RESPECT FATA DE ANIMAL SI IL ARUNCA IN STRADA ATUNCI CAND NU-L MAI POATE INGRIJI,ETC, IN BARCELONA SUNT FAMILII CARE STAU LA BLOC SI CU 7 CAINI, SI NU AM VAZUT NICI UN CAINE VAGABOND PE STRADA, RUSINE ROMANULUI, AICEA TREBUIE LUCRAT LA MENTALITATEA ROMANULUI, NU ARUNCATI BANI PE EUTANASIERE SI MAI STIU EU CE, CA PESTE 2 ANI IAR O SA AVEM MAIDANEZI IN STRADA, PA. !!

    5
    3

  • geta pe 11 Oct 2013, 15:16
    Mandruta, individ fara Dumnezeu

    Ura, mania, inversunarea, rautatea, vin de la diavol nu de la Dumnezeu. Mandruta e plin de ura, pe care o revarsa din belsug asupra unor fiinte care nu au cum sa se apere in fata ticalosiei omului. Nu cainii sunt de vina ca au ajuns pe strazi si ca sunt flamanzi. Oamenii sunt nemernicii care i-au lasat sau aruncat in strada inca de mici puiuti. Problema ta Mandruta, e ca Dumnezeu exista indiferent de necredinta ta. Un om cu credinta in Dumnezeu iubeste toata creatia. Mandruta nu iubeste, Mandruta uraste visceral, total, si ca el, majoritatea locuitorilor acestei tari. Mi-e mila de tine domnule, pentru ca diavolul, pe care l-ai ales de mentor, va veni ziua cand se va bucura nespus de suferinta ta, pentru ca, toate relele pe care le facem cu buna-stiinta, le platim aici, in viata asta.

    12
    5

  • alina pe 11 Oct 2013, 14:17
    daca sinteti oameni purtati va k atare!!!

    asta e cel mai mare badaran din cati am vazut pina acum!din cauza asta nu mai apare pe nicaieri si ma bucur ca nu i mai vad fata de mitocan!asa ar trebui sa se procedeze cu toti care au instigat la violenta impotriva bietelor animale!asta se crede foarte destept daca vorbeste asa dar e prost ca noaptea!poate vrea sa mai faca vreo tura prin padure si ii e frica ca il deranjeaza catelusii ;-)))tb sa ai o inima foarte neagra sa poti face rau cuiva care nu se poate apara

    15
    5

  • mama mia pe 11 Oct 2013, 13:33
    despre caini

    astia de la asociatie nu sunt sanatosi la cap... cum adica omor? da ce a pus sa omoare vreun om? eu stiam ca omul se refera la oameni... si bine a facut cind a postat acel mesaj... sunt mama si nu as vrea sa pateasca ceva, vreodata, copilul meu... iubesc si animalele, dar intre copil si un caine, aleg copilul...

    9
    12

  • bob pe 11 Oct 2013, 13:06
    pt Carmen

    Ce fel de FEMELA sunteti,ca femeie nu pot spune...nu aveti mama ,copii ,nepoti ? chiar veti fi fiind una din aia stearpa si frustrate...eu n-am crezut ca exista,dar... Ce faceti ?!o numiti 'individa' si o acuzati pe bunica ?! Putea fi si mama,oricui I se putea intampla,ca cel mic sa o zbugheasca... DAR trebuie sa ne fie frica in parc ? sa mergem cu grija pe anumite alei,sa nu deranjam siesta cainilor ?! sa ne strecuram tacuti printre ei prin oras,fara miscari bruste,sa nu-I atatam ?! Poate scoateti vreun manual de convietuire cu animalele,.. Mai intai sa declarati ce si cate animale aveti,sa va platiti taxele,sa le vaccinati,sa le puneti botnita,sa umblati cu farasul si punguta sa le curatati rahatul...si sa cautati si preocupari intelectuale...

    7
    13

  • carmen pe 11 Oct 2013, 11:05
    cainii fara stapan

    Cainii au suflet , iar Mandruta nu. Tovarase Mandruta nu te poti numi un om citit atata timp cat instigi la violenta, de fapt s-a vazut ca nici nu stiai cine este Daniela Vladescu. daca ai avea creier in cap ar trbui sa stii ca acesti maidanezi tot de oameni bine educati ca tine au ajuns in strada, cainii de lupta tot de oameni inteligenti ca tine sunt invatati sa atace, dar impotriva acestor oameni ce masuri se iau. Toate lumea vorbeste de acel copil mort in urma cu o luna, dar de cea care insotea copilul de ce nu se spune nimic unde era, ce facea, nu iesi cu copilul in parc si il lasi nesupravegheat, de ce nu o acuza nimeni pe acea individa de ce nu are nici o vina? Am vazut cazuri mediatizate de televiziune cand mama a plecat la piata lasandu-si minorul in casa iar la intoarcere gaseste minorul ori ars, ori electrocutat etc., in acest caz mama este acuzata de neglijenta, cu acesta individa care supraveghea copilul ce facem? Este in stare de soc dar apare la televizor la o zi de la tragedie.

    16
    14

  • Laura pe 11 Oct 2013, 10:48
    NU e necesa sa aruncati jigniri !!

    Dupa ce am vazut ce comentariu a putut sa dea individa @EMa Grigore, ma ingrozesc. Se pare ca unii cetatenii ai acestui oras nu s-au plimbat deloc pe strazile Bucurestiului.Sa vrei sa mergi dupa ora 7 seara prin cartier, oricare ar fi el, pana si in centru, e cam dificil. Cainii sunt prezenti si chiar ataca!Poate cei care nu stau decat cu f... in masina si fac doar doi pasi pana la curtea casei sau intrarea in bloc ar trebui sa fac o schimbare a rutinei si sa intra si in lumea celor normali!!! Unii oameni chiar nu au studii de nici un fel!!Ignoranta la greu!!

    13
    9

  • bob pe 11 Oct 2013, 07:05
    femei...

    ....stupide ! Oare n-or fi iubitori de caini si barbati ?! si oare dece nu bocesc pe la mitinguri si nu se isterizeaza ? Poate pentru ca sunt rationali,nu gandesc cu glandele ?! Cum e posibil sa nu vezi ca nu e alta solutie (f miloasa,de altfel ) pt a nu mai fi obligati sa ne invatam copilasii cum sa se comporte cu animalele inconjuratoare ?! Pellea si Seling n-au tinut un copil=propriul copil=la piept,ca sa inteleaga durerea si revolta de mama. Si, probabil,nu' dau nas' cu realitatea de pe strazi,din cartiere unde stau oameni obisnuiti,nu vedete ce coboara din Jeep la Dorobanti sau la Bamboo. (ex)

    13
    17

  • Ema Grigore pe 11 Oct 2013, 01:05
    Mandruta esti un nesimitit sinistru

    iata domnuel Mandruta ca sunt si maritata, am o viata sexuala de succes, si am un caine maidanez adoptat in 2008 de la Pallady. Esti un nesimitit, ai jignit doua doamne cu mult mai valoroase ca artisti si ca oameni decat tine. despre tine = CARACTER ZERO. bine ca exista Vier Pfoten. sper sa te condamne definitiv. daca nu, te mai dau eu odata in judecata ca fim siguri.

    23
    20

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod