Liz Taylor, copilărie grea si lipsită de educatie, terorizată de propria mamă pentru a deveni actriță

Actrița faimoasă din epoca de aur a Hollywood-ului, Elizabeth Taylor, a avut parte de o copilărie grea și lipsită de educație. Propria sa mamă a expus-o la presiuni imense, din dorința de a o vedea actriță.
Câștigătoare a două premii Oscar și a unei distincții primite de la American Film Institute pentru întreaga carieră, Liz Taylor avut o viață spectaculoasă, care a  debutat cu o copilărie grea, în care a fost centrul existenței mamei sale, dar și al ambițiilor acesteia. 
 


Liz a avut o copilărie grea- La doi ani făcea cursuri de dans și de canto

 

Faimoasa actriță a avut parte de o copilărie grea, la vârsta de doar doi ani fiind deja înscrisă la cursuri de dans și canto, de către mama ei, Sara Sothern, care era actriță.
 
Până la vârsta de șase ani, Liz a trăit în Londra, unde tatăl ei, Francis Lenn Taylor, avea o galerie de artă. 
Părinții lui Liz, în special mama, au fost foarte stricți în privința programului ei și se vedea că aveau ambiții mari pentru viitorul copilei.
 
În 1939, când a izbucnit Al Doilea Război Mondial, familia Taylor s-a mutat în Beverly Hills, SUA, iar de atunci mama ei s-a ocupat și mai mult de pregătirea lui Liz, fără a-i lăsa timp să-și trăiască și ea copilăria.

 
 
De mică, pregătită pentru a deveni actriță

 

Sara Sothern, mama lui Liz, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-și pregăti copila să devină actriță.
Visa doar faimă pentru fiica sa și făcea lucruri care, în opinia sa, o pregăteau pentru acest lucru. De exemplu, Sara s-a concentrat mult pentru a o învăța pe Liz să plângă la comandă, lucru, de altfel, benefic pentru o actriță.
 


Cu mama pe platoul de filmare

 
 
Sara dorea ca fiica ei să fie perfectă, așa că la primele producții ea stătea pe margine, în platoul de fimare, bombardând-o pe Liz cu sfaturi. Aveau și un cod al semnelor: când mama își ducea mâna la cap era semn că prestația fiicei este dezamăgitoare, iar când își ducea mâna la inimă însemna că Liz nu a jucat convingător. Ei bine, când Liz făcea o greșeală, mama ei stătea nemișcată și se încrunta, ceea ce însemna că este foarte nemulțumită.
 


„Nu ești un copil obișnuit și mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta”



Fetița Elizabeth își dorea doar să fie copil și, deseori, toată tensiunea acumulată o făcea să simtă nevoia să țipe, să se manifeste.
 
La vârsta de 16 ani le-a spus părinților că nu mai vrea să continue și că s-a săturat de actorie, însă mama ei, Sara, a fost de neînduplecat.
 
“Nu ești un copil obișnuit și mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta.
Ai o responsabilitate, Elizabeth. Nu doar pentru această familie, ci pentru țară de acum, pentru întreaga lume”, i-a spus Sara fiicei sale, potrivit Daily Mail.

 
La 17 ani, Liz socotea pe degete

 
 
Educația a fost lăsată la coada listei de prioprități, de către Sara, mama lui Liz. Așa se face că, la vârsta de 17 ani, Liz socotea pe degete, aceasta fiind singura modalitate prin care ea reușea să realizeze calcule simple. 
 
În schimb, se transforma într-o fetiță-femeie, suplă, elegantă și frumoasă, fapt ce i-a crescut faima. 
 
Intuind potențialul fetei, șeful studioului de producție cinematografică MGM, Louis B. Mayer, a propus ca acesteia să-i fie remodelate sprâncenele, prin pensare. Mai mult, există voci din industria filmului care susțin că, la vârsta de 20 ani, Liz a fost supusă unei rinoplastii, nasul ei fiind considerat un pic cam grosuț.

De asemenea, apropiați ai faimoasei actrițe susțin că presiunile la care a fost supusă, încă din copilărie, pentru a se purta într-un anume fel și a face lucruri la comandă, au generat o schimbare a personalității ei.
Practic, întreaga ei viață a fost un rol, rolul de Elizabeth Taylor (27.92.1932 – 23.03.2011).
 


Mutația genetică care a făcut ca ochii ei să fie minunați i-a îmbolnăvit inima?

 
 
Imediat după naştere, mama lui Elizabeth Taylor a fost informată că bebelușul ei are o mutaţie genetică, respectiv are un rând dublu de gene. Prin urmare, ochii lui Liz nu erau doar frumoși, dar aveau și două rânduri de gene. 

Totuși, se pare că mutația genetică de care suferea Liz, respectiv mutația genei FOXC2, ar fi asociată cu insuficienţa venoasă și bolile de inimă.

Era cunoscută ca singurul om cu ochi violet, însă, în multe fotografii, ochii ei sunt doar albaştri. Unele voci susțin spun că tot o mutaţie genetică ar fi putut da culoarea unică a ochilor lui Liz, în timp ce altele spun că aceștia erau doar albaștri și numai într-o anumită lumină păreau violeți.
 
28 Martie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod