Lisa Marie Presley a murit: a avut o viață de film, patru căsnicii și patru copii (din care unul s-a sinucis)

Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley, a murit subit, pe 12 ianuarie 2023, la doar 54 de ani. Iată ce avere le-a lăsat celor trei copii ai săi.
Decesul Lisei a avut loc la spital, după ce aceasta a suferit, acasă, un atac de cord. Ea a fost dusă la spital și internată la terapie intensivă, după ce paramedicii sosiți acasă reușiseră să-i restabilească pulsul. La spital, Lisa a fost ținută în comă indusă şi susţinută în viaţă de aparate, cu ajutorul unui stimulator cardiac, dar în ciuda eforturilor medicilor, inima ei a încetat să mai bată.

 
Lisa Marie Presley a murit la două zile după ce participase la Globurile de Aur

 
 
Ultima apariție publică a cântăreței a avut loc marți, 10 ianuarie 2023, când aceasta a asistat, alături de mama ei Priscilla Presley, la ceremonia Premiilor Globurile de Aur, unde actorul Austin Butler a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, chiar într-un film dramatic, graţie rolului interpretat în pelicula "Elvis". 

“Cu inima grea, trebuie să împărtăşesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică, Lisa Marie, ne-a părăsit. Era cea mai înfocată, puternică şi iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Facem apel pentru intimitate, în aceste momente în care încercăm să gestionăm această pierdere profundă. Vă mulţumim pentru dragoste şi rugăciuni. La acest moment nu vom face alte declaraţii”, a afirmat Priscilla Presley.

Unicul copil al legendarului Elvis și Priscillei Presley urma să împlinească 55 de ani, pe 1 februarie.
Lisa Marie Presley s-a născut în Memphis, Tennessee. Părinţii, legendarul Elvis Presley și Priscilla Presley, au divorţat când ea avea doar patru ani. Lisa Marie a crescut locuind în Memphis, cu Elvis, dar şi în Beverly Hills, Los Angeles, cu mama ei.


La 20 de ani de la moartea lui Elvis, mixaj cu vocea tatălui

 

Lisa Marie își adora tatăl, care o lua cu el la concerte.
A început să cânte de mică, dar copilăria i-a fost marcată de destinul tragic al tatălui ei, care a murit în august 1977. A fost o pierdere care a devastat-o - era adolescentă şi, pe fondul depresiei provocate de moartea lui Elvis, a început să consume droguri. La 18 ani, ea a realizat că trebuie să facă ceva cu viaţa ei şi a renunţat la droguri, concentrându-se pe cariera muzicală.
 
La comemorarea a 20 de ani de la moartea lui Elvis, Lisa Marie a cântat pentru prima oară în public, realizând un mixaj al vocii ei cu vocea lui Elvis, pe melodia "Don't Cry Daddy".
 
Apoi a început să lucreze la primul ei album. După cinci ani de lucru, a lansat "To Whom It May Concern", unul dintre cele mai bune apariţii discografice ale anului 2003.
 
La două luni de la lansare, a plecat în turneu de promovare în Marea Britanie. Doi ani mai târziu a lansat "Now What", album care a intrat în Billboard 200, iar single-urile "Idiot" şi "Shine", au devenit hituri. După alţi şapte ani a lansat albumul "Storm & Grace", fiind vândut în peste 9.000 de exemplare în prima săptămână. Şi acest material discografic a intrat în US Billboard Rock.

La începutul carierei, Lisa Marie a colaborat cu Pat Benatar, apoi cu Kylie Minogue.
 
A mai colaborat cu Richard Hawley. În 2007, la comemorarea a 30 de ani de la moartea lui Elvis, a înregistrat un "duet" pentru piesa "In the Ghetto". Videoclipul îi arată pe amândoi - tată şi fiică - împreună, într-un mixaj digital.
 


Patru căsătorii și a murit singură

 
 
Lisa Marie Presley a fost căsătorită de patru ori, iar printre soții ei s-au numărat Michael Jackson și Nicolas Cage.
Cântăreața a fost căsătorită, mai întâi, cu Danny Keough, în perioada 1988 - 1994, cu care a avut doi copii - actriţa şi modelul Riley Keough, în vârstă de 31 de ani, şi Benjamin Keough (decedat în iulie 2020).
 
La 20 de zile după finalizarea divorţului de Danny Keough, Lisa Marie Presley s-a căsătorit cu cântăreţul Michael Jackson, aflat pe atunci în plin scandal generat de acuzaţii de pedofilie.

Cuplul a apărut în imagini seminud, în celebrul videoclip al cântecului "You Are Not Alone", lansat de Michael Jackson în 1995.
 
Lisa Marie Presley a cerut divorţul de Michael Jackson în 1996 şi, după o scurtă logodnă cu rockerul John Oszajca în 2000, s-a căsătorit cu cel de-al treilea soţ al său, celebrul actor Nicolas Cage, în Hawaii, în august 2002.
Actorul a depus actele de divorţ după la doar 108 zile după nuntă. Divorţul cuplului a fost finalizat în mai 2004.
 
În ianuarie 2006, fiica lui Elvis s-a căsătorit în Japonia cu al patrulea ei soț, Michael Lockwood, cu care are două fete gemenele Finley Aaron Love Lockwood (12 ani) și Harper Vivienne Ann Lockwood (12 ani).
Lisa Marie și Michael Lockwood s-au despărțit în 2016.
 

 
A slăbit de teamă să nu moară ca tatăl ei

 
 
La 46 de ani, fiica starului rock'n' roll Elvis Presley ajunsese să aibă aceeași greutate ca în adolescență.
Elvis Presley avea 42 de ani când a murit. Era obez și dependent de droguri și de medicamente. Fiica lui a înțeles că trebuie să facă ceva pentru a nu-i repeta destinul. Îngrijorată de faptul că se îngrășase mult și nu ducea o viață sănătoasă, ea și-a propus să adopte o schimbare majoră și era tare mândră de rezultat.

 
Lisa a avut 4 copii, dar a rămas cu 3 în urma unei tragedii

 

Da, ea este binecuvântată cu patru copii, un fiu și trei fiice. Numele fiului ei era Benjamin Keough și numele fiicei ei este Riley Keough, Finley Aaron Love Lockwood, și Harper Vivienne Ann Lockwood. Benjamin s-a născut pe 21 octombrie 1992, în Tampa, Florida, Statele Unite.
 
Riley s-a născut pe 29 mai 1989, în Santa Monica, California, Statele Unite și este actriță și regizoare. La 40 de ani, Lisa a adus pe lume gemenele Aaron și Harper s-au născut în 2008.
 
În dimineaţa zilei de 12 iulie 2020, fiul Lisei și nepotul lui Elvis, Benjamin, se împuşca în piept, în casa familiei Presley din Calabasas, autopsia arătând că acesta era intoxicat cu cocaină şi cu alcool.
El a murit în urma unei „răni de glonț autoprovocate”, anunța, atunci, Biroul medicului legist din Los Angeles în urma incidentului.



Cât din averea lui Elvis va ajunge la copiii Lisei
 

 
Ea a moștenit proprietatea la vârsta de 25 de ani, în 1993, când a crescut la aproximativ 100 de milioane de dolari. Presley a vândut 85% din activele tatălui ei în 2005. 
 
Lisa a păstrat proprietatea personală exclusivă a Graceland Mansion și a terenurilor sale originale de aproape 13 acri, precum și lucrurile personale ale tatălui ei, care includ costume, dulapuri, premii, mobilier, mașini și alte articole.

Ea i-a încredințat veniturile familiei managerului Barry Siegel. În 2005, acesta a vândut 85% din interesele trustului Elvis Presley Enterprises, inclusiv drepturile Lisei Marie asupra numelui și imaginii tatălui ei. 
 
Averea fiicei lui Elvis a scăzut drastic, de la 100 de milioane $ la 40 de milioane $, însă și acești bani au dispărut. Cei doi s-au acuzat reciproc de cheltuieli nejustificate. În 2015, Lisa Marie l-a concediat pe Siegel. În conturile sale mai rămăseseră 14.000 de dolari.
 

 
La tribunal cu al patrulea soț

 
 
De la 100 de milioane de dolari în conturi, Lisa Marie Presley ajunsese, în 2018, să aibă datorii de 16 milioane de dolari. L-a dat în judecată pe fostul administrator al averii sale, pentru a dovedi că a fost păcălită și falimentată de acesta. Procesul nu s-a încheiat nici azi.
 
De asemenea, Michael Lockwood a început un război în instanță pentru presupusa avere de 16 milioane de dolari a Lisei, custodia celor doi copii ai lor și pensia alimentară.
 
După ce a obținut o decizie în favoarea ei, în 2018, Lisa Marie Presley a fost chemată din nou la tribunal de fostul soț, insistând ca aceasta să-i achite 40.000 de dolari pensie alimentară.
 
Fiica lui Elvis a răspuns că nu are de unde, fiindcă e falită.
Procesul nu s-a încheiat nici acum.
13 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod