Pui de cimpanzeu dintr-o rasă pe cale de dispariție, născut la o grădină zoo din Marea Britanie (FOTO)

Un pui de cimpanzeu din cea mai rară specie din lume s-a născut la grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, pe 9 decembrie 2022.
Evenimentul este cu atât mai important cu cât această specie este pe cale de dispariție, iar nașterile în captivitate nu sunt chiar ceva obișnuit. În acest moment, din respectiva specie, mai există foarte puține exemplare în sălbăticie.
 

”Un impuls mic, dar vital”

 
Primatologii spun că nașterea acestui pui în captivitate este ”un impuls mic, dar vital”, un moment care dă speranță și le încurajează eforturile pentru a asigura supraviețuirea speciei pe termen lung.
 
„În ultimii 25 de ani, lumea a pierdut 80% din populația de cimpanzei occidentali, așa că sosirea unui pui sănătos aici, la Chester, ne oferă o speranță reală că putem contribui la schimbarea situației acestei specii", a declarat unul dintre reprezentanții parcului zoologic, Mike Jordan, potrivit BBC.
El a mai adăugat că primatele sunt foarte amenințate în sălbăticie din cauza vânătorii, a bolilor răspândite de oameni și a pierderii habitatului din cauza distrugerii pădurilor din Africa de Vest.
 
Se estimează că în Africa au mai rămas doar 18.000 de cimpanzei occidentali. De altfel, aceasta este prima subspecie de cimpanzeu declarată în pericol critic de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).
„Băiețelul" este sănătos și a fost bine primit în grup, a explicat Andrew Lenihan, managerul de la Chester Zoo.
Conform tradiției grădinii zoologice, bebelușul va fi botezat după un star rock sau pop, așa cum cei de dinainte au fost botezați:  Dylan după Bob Dylan, Alice după Alice Cooper și Annie după Annie Lennox.

13 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod