Jurnalista care a lovit refugiaţi se apără: „Nu sunt rasistă!“

Petra Laszlo a fost concediată după ce a fost filmată în timp ce le punea piedică imigranţilor care treceau graniţa în Ungaria. Ea se scuză şi susţine că s-a simţit atacată.

Când valul de străini a rupt-o la fugă, călcând prin forţă pe pământul Ungariei, doar câţiva poliţişti le mai stăteau în cale, încercând bezmetici să-i oprească. Dar cine îi putea opri pe aceşti oameni care fugeau care-încotro, urlând, hotărâţi să nu dea înapoi? Doar Petra Laszlo s-a dovedit foarte eficientă: ca într-un meci de fotbal, cu un fault cinic, ea îi pune piedică cu piciorul drept unui bărbat care fuge cu copilul în braţe. Nefericitul n-a avut nicio şansă - într-o clipă, el a căzut peste copilul pe care-l ţinea, în timp ce bagajul s-a dus de-a dura. Omul se ridică buimac, în timp ce strigă spre ea, pe limba lui. În imaginile care s-au răspândit în toată lumea se vede cum Petra aplică aceeaşi schemă, lovind cu piciorul o fată care fugea de poliţişti.



Acum, când privesc imaginile, e ca şi cum n-aş fi eu acolo. Regret sincer ceea ce am făcut şi îmi asum responsabilitateaPetra Laszlo
Reacţia ei crudă, inumană, a stârnit indignare în întreaga lume. Nimeni, nici măcar cei care nu-i acceptă pe refugiaţi, nu poate susţine cu argumente umane, logice, un asemenea gest. Când nici măcar poliţiştii n-au acţionat violent, tocmai ea, o femeie trimisă acolo ca să relateze ce se întâmpla, s-a găsit să intervină. A fost un şoc pentru mulţi să vadă această acţiune inversată, în care un bărbat inofensiv, purtând un copil în braţe, este agresat de o femeie cu masca medicinală pe faţă, o scenă petrecută în 2015, pe teritoriul Uniunii Europene. Un act ruşinos, absolut condamnabil, care nu putea avea decât consecinţe nefaste pentru Petra Laszlo.
Şi orice ar face ea acum, istoria aşa o va consemna: femeia care i-a luat la şuturi pe imagranţi.

Ea a fost concediată marţi de la N1TV, un post de televiziune online apropiat partidului xenofob şi antimigraţie Jobbik, de extremă dreapta, aflat în opoziţie. "Un coleg de la N1TV s-a comportat astăzi (marţi) într-un mod inacceptabil, la punctul de primire de la Roszke", a declarat redactorul-şef Szabolcs Kisberk, citat într-un comunicat, postat ulterior pe pagina de Facebook a postului de televiziune. "Contractul de muncă al femeii cameraman a fost reziliat imediat, începând de astăzi. Noi considerăm subiectul închis", a adăugat Kisberk.

În plus, partidele de opoziţie Coaliţia Democrată (DK) şi Dialog pentru Ungaria (PM) au depus plângeri penale împotriva unui membru al echipajului de filmare al televiziunii online N1TV, pentru "un atac asupra unui imigrant".

DK a mai transmis că se aşteaptă ca poliţia să îl prindă cât mai repede pe reporterul extremist care a atacat oameni nevinovaţi.
Partidul Dialog pentru Ungaria (PM) a comunicat că va depune, de asemenea, o plângere penală pentru "violenţă împtriva unui membru al comunităţii". PM a transmis că primul-ministru Viktor Orban şi Gabor Vona, liderul partidului naţionalist Jobbik, sunt "responsabili personal pentru ce s-a întâmplat". Partidul a cerut ca Orban şi Vona să spună clar "adepţilor lor că acesta este un comportament inacceptabil chiar şi pentru ei".

Abia atunci Petra a înţeles că a făcut o prostie. Când imaginile au făcut înconjurul lumii, iar reţelele de socializare i-au dat un uriaş vot de blam, ea a decis să explice ce s-a întâmplat atunci, acolo. Într-o scrisoare deschisă, adresată ziarului Magyar Nemzet, ea a cerut scuze pentru acţiunile ei şi a negat acuzaţiile de rasism, susţinând că a crezut că acei oameni o vor ataca.
"Camera înregistra, sute de imigranţi au rupt cordonul poliţiştilor, iar unul dintre ei s-a repezit spre mine şi m-am speriat", arată ea.

Petra susţine că ceva în ea "a erupt" în acele momente de tensiune. "Am crezut că voi fi atacată şi a trebuit să mă apăr", susţine femeia. "E greu pentru mine să iau decizii bune când oamenii sunt cuprinşi de panică şi sute de oameni aleargă spre mine. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat... îmi asum toată răspunderea pentru asta", adaugă ea.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DADDY pe 14 Sep 2015, 17:18
    Rasism?

    Uitati-va la privirea ei,cat de multumita e de ea.Natie de emigranti belicosi si parsivi, din campiile si pustule mongole.Ar trebuii expulzati inTibet,dar si acolo si-ar trada si manca vecinii.Ar fi o Europa mult mai buna fara ei-MAGHIARII.

    1
    3

  • mihai pe 14 Sep 2015, 17:08
    jurnaliata rasista

    jurnalisti sunt trimisi sa redea adevarul de la faca locului fara sa intervina ,ceea ce a facut junalista este un gest rasist si inuman care si-a facut de ris colegi de breasla. Scuzele sunt degeaba deoarece faptele vorbesc de la sine in imaginile prezentate si au facut inconjorul lumi, ea trebui arestata si judecata fara compasiune pentru rarism .

    3
    2

  • Costel G pe 14 Sep 2015, 13:55
    rasism

    Mentalitate maghiara...Asa le-au facut romanilor din Ip si Traznea in 1940...

    5
    3

  • mistrie duminica pe 14 Sep 2015, 10:44
    nu este vinovata

    poate cand voi va veti trezi pe strada cu mamele, surorile, verisoarele, prietenele voastre alergate de vreo 13-17 ciori din siria cu pofta de viol, poate atunci nu o mai considerati pe femeia asta vinovata. idiotilor! ce asteptati? sa se transforme europa in teritoriu ISIS? astia is infiltrati printre refugiati, dovezi exista cu caru! dar probabil merkel are prea multi pupincuristi ca sa mai conteze.

    6
    7

  • Alex pe 14 Sep 2015, 10:33
    Nu este rasista

    Are dreptate, nu este rasista.....A LOVIT DIN PLACERE SI CU PASIUNE.

    10
    2

  • Gabi pe 14 Sep 2015, 02:45
    ASUMARE

    TREBUIE SA SE SINUCIDA! FIINTA ASTA NU MERITA SA FACA UMBRA PAMANTULUI! Asta e singura asumare posibila

    7
    6

  • Profilo pe 13 Sep 2015, 22:49
    Un banculet. Nationalism???Rasism??? Adevar???

    O casa cu cinci etaje in Montreal (Marsillia, Koln , Roma etc.) a ars, accident soldat cu multi morti. – Familia de musulmani de la etajul intai toti decedati – Familia de tigani de la etajul II decedati – familia de negri de la etajul III idem decedati – familia de pakistanezi de 8 persoane de la etajul IV la fel. – Perechea de albi de la etajul V a scapat Comunitatea de musulmani a pretins ancheta din ce cauza au scapat albii din incediu, pretentii solicitate si de comunitatea de tigani , de negri si de pakistanezi. A fost ceruta si declaratia sefului pompierilor. Acesta a declarat: ” Pai dimineata, aia albii s-au dus la lucru .

    13
    2

  • robert pe 13 Sep 2015, 21:26
    Dobitoac-o

    Daca era taicatu cu tine in brate (bineinteles prin absurd vorbind) ii mai puneai piedica.

    9
    5

  • Max pe 13 Sep 2015, 19:39
    Bravo Petra

    In Siria daca esti crestin ti se taie gitul sau esti ars de viu. Nu vad de ca ma tolera oameni care te-ar omori fara sa clipeasca la ei in tzara doar pentru ca esti crestin. Uitati-va fratilor pe internet sunt mii de clipuri cu crestini ucisi de musulmani daor pentru ca sunt crestini. Invers nu exista astefel de clipuri. Reactia unguroaicei e de a-si apara neamul, copii si tara. Dar Romanii sunt lasi sa nu uitam asta nu am inventat eu asta ci istoria ne-o arata.

    11
    10

  • Blackhat pe 13 Sep 2015, 18:09
    Invazie

    Mie-mi place atitudinea unguroaicei. Cand te vezi cu turma aia de nespalati in fata, iti cam vine sa scoti pistolul. Cine ii iubeste, nu sa ii ia acasa, ca i-ar baga in comunitate, ci sa mearga sa traiasca intre ei; asa, sa dai un pachet de mancare si sa te autointitulezi cu ipocrizie crestin sau umanitar...nu, mersi. Macar tipa asta a fost sincera.

    11
    6

  • Dahak pe 13 Sep 2015, 16:21
    Răspuns pentru descreieratul xenofob!

    Eşti cel mai scârbos om de pe faţa pământului, când acuzi un popor întreg pentru fapta unei persoane. Esti ori bolnav mintal, cum sunt foarte mulţi în România, ori eşti un şovin cu o ura imensă, ce e mult mai rău, mai ales pentru sufletul tău! Dumnezeu să te bată!

    9
    5

  • acelasi pe 13 Sep 2015, 13:04
    petra laslo

    aceasta ziarista nu stie ca cine se scuza se acuza. scuza lansata e o minciuna sfruntata pe care o crede doar ea. aceasta e adevarata fata a ei si a multor confrati. dlor maghiari v-ati devoalat in fata mapamondului.

    11
    10

  • @ pe 13 Sep 2015, 12:51
    refugiati

    o demonstratie pe cat de cinica pe atat de reala a unui maghiar. acum a vazut tot mapamondul care le e firea acestor vecini ai romaniei.ce sa mai spuna romanii cand un confrate al acestei ziariste omora la nesfarsit papusa ce-l intruchipa pe avram iancu. in fond un roman oarecare ce lupta impotriva jugului de ocupatie maghiara. asta e fata hidoasa a acestor asa zisi democrati.

    13
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod