Jurnalista care a lovit refugiaţi se apără: „Nu sunt rasistă!“


"Acum, când privesc imaginile, e ca şi cum n-aş fi eu acolo. Regret sincer ceea ce am făcut şi îmi asum responsabilitatea", a scris femeia în vârstă de 40 de ani. "Abia acum m-am putut aduna pentru a fi în stare să scriu. Sunt şocată de ceea ce am făcut şi de ce mi s-a întâmplat. Eu înregistram când sute de imigranţi au rupt cordonul de poliţişti, iar unul alerga spre mine şi m-am speriat. Mi-a fost teamă, pentru că ei veneau spre mine. Aveam camera pe umăr şi nu puteam să văd cine vine spre mine, singurul meu gând a fost că voi fi atacată şi m-am apărat. Ca mamă regret că soarta a făcut ca un copil să alerge spre mine iar eu să nu înţeleg asta", a mai spus Petra Laszlo.

Am crezut că voi fi atacată şi a trebuit să mă apărPetra Laszlo
Problema Petrei este că imaginile o contrazic.
Acolo se vede clar că ea acţionează cu calm, fără să se ferească, fără să fugă din calea celor care ar fi putut să o sperie, fără să renunţe la filmare. Nici după ce "scapă" de "atacatori", ea nu arată cuprinsă de panică, nu fuge şi nu cere ajutorul nimănui, continuând să filmeze. În plus, în secvenţele în care ea loveşte cu piciorul o fetiţă nu mai are nicio scuză, acolo chiar nu poate invoca teama. E ca şi cum călăii de la Auschwitz ar fi susţinut că se temeau de victimele lor, când de fapt cruzimea a ucis mila.

Scrisoarea sa survine după ce ea a fost reţinută de poliţie, marţi. Ulterior, ea a fost eliberată, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Imaginile surprinse la Roszke, în sudul Ungariei, au stârnit insidgnare pe reţelele de socializare.
Conturile de Twitter şi Facebook ale instituţiilor de presă au fost invadate de mesaje care condamnă comportamentul Petrei Laszlo. Cineva a creat chiar un grup pe Facebook, intitulat "The Petra Laszlo Wall Of Shame", pentru a critica acţiunile ei, catalogând-o "patetică" şi "dizgraţioasă". "Din unghiul în care operatoarea ungară loveşte un copil nu cred că se aplică prezumţia nevinovăţiei... Dezgustător", a scris Tim Marshall, analist de politică externă.

Omul pe care Petra Laszlo l-a pus la pământ cu o singură mişcare a piciorului era unul dintre sutele de imigranţi care au luat-o la fugă pe teritoriul Ungariei, înfuriaţi de tratamentul poliţiştilor din această ţară.
Ei făceau parte dintr-un grup mai mare, de 1.500 de oameni, care aşteptau de mai multe ore la un punct de primite amplasat în apropiere de graniţă, la Roszke. Ei au fost fotografiaţi în timp ce fugeau pe câmp, cu copiii şi bagajale, sub privirile poliţiştilor care încercau să-i oprească, îndreptându-se spre Vest.

În contrast cu gestul şocant al Petrei Laszlo, o studentă din Ungaria, Fatima Sefta, în vârstă de 20 de ani, s-a dedicat sprijinirii refugiaţilor. Înainte de începerea cursurilor la Universitate, unde studiază machiajul de modă, sperând la o carieră pe platourile de cinema, în televiziune sau în studiourile foto, ea s-a înscris voluntar în asociaţia Migszol şi a avut grijă, zi şi noapte, în gara din Szeged, de refugiaţii care se îndreptau spre Germania, relatează Hepta.

Aproximativ 167.000 de imigranţi au pătruns ilegal în Ungaria de la începutul anului, cei mai mulţi intrând prin zona Roszke.

Săptămâna trecută, Parlamentul de la Budapesta a adoptat o lege prin care trecerea frauduloasă a frontierei ungare este aspru pedepsită, aceasta urmând să intre în vigoare de la 15 septembrie.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DADDY pe 14 Sep 2015, 17:18
    Rasism?

    Uitati-va la privirea ei,cat de multumita e de ea.Natie de emigranti belicosi si parsivi, din campiile si pustule mongole.Ar trebuii expulzati inTibet,dar si acolo si-ar trada si manca vecinii.Ar fi o Europa mult mai buna fara ei-MAGHIARII.

    1
    3

  • mihai pe 14 Sep 2015, 17:08
    jurnaliata rasista

    jurnalisti sunt trimisi sa redea adevarul de la faca locului fara sa intervina ,ceea ce a facut junalista este un gest rasist si inuman care si-a facut de ris colegi de breasla. Scuzele sunt degeaba deoarece faptele vorbesc de la sine in imaginile prezentate si au facut inconjorul lumi, ea trebui arestata si judecata fara compasiune pentru rarism .

    3
    2

  • Costel G pe 14 Sep 2015, 13:55
    rasism

    Mentalitate maghiara...Asa le-au facut romanilor din Ip si Traznea in 1940...

    5
    3

  • mistrie duminica pe 14 Sep 2015, 10:44
    nu este vinovata

    poate cand voi va veti trezi pe strada cu mamele, surorile, verisoarele, prietenele voastre alergate de vreo 13-17 ciori din siria cu pofta de viol, poate atunci nu o mai considerati pe femeia asta vinovata. idiotilor! ce asteptati? sa se transforme europa in teritoriu ISIS? astia is infiltrati printre refugiati, dovezi exista cu caru! dar probabil merkel are prea multi pupincuristi ca sa mai conteze.

    6
    7

  • Alex pe 14 Sep 2015, 10:33
    Nu este rasista

    Are dreptate, nu este rasista.....A LOVIT DIN PLACERE SI CU PASIUNE.

    10
    2

  • Gabi pe 14 Sep 2015, 02:45
    ASUMARE

    TREBUIE SA SE SINUCIDA! FIINTA ASTA NU MERITA SA FACA UMBRA PAMANTULUI! Asta e singura asumare posibila

    7
    6

  • Profilo pe 13 Sep 2015, 22:49
    Un banculet. Nationalism???Rasism??? Adevar???

    O casa cu cinci etaje in Montreal (Marsillia, Koln , Roma etc.) a ars, accident soldat cu multi morti. – Familia de musulmani de la etajul intai toti decedati – Familia de tigani de la etajul II decedati – familia de negri de la etajul III idem decedati – familia de pakistanezi de 8 persoane de la etajul IV la fel. – Perechea de albi de la etajul V a scapat Comunitatea de musulmani a pretins ancheta din ce cauza au scapat albii din incediu, pretentii solicitate si de comunitatea de tigani , de negri si de pakistanezi. A fost ceruta si declaratia sefului pompierilor. Acesta a declarat: ” Pai dimineata, aia albii s-au dus la lucru .

    13
    2

  • robert pe 13 Sep 2015, 21:26
    Dobitoac-o

    Daca era taicatu cu tine in brate (bineinteles prin absurd vorbind) ii mai puneai piedica.

    9
    5

  • Max pe 13 Sep 2015, 19:39
    Bravo Petra

    In Siria daca esti crestin ti se taie gitul sau esti ars de viu. Nu vad de ca ma tolera oameni care te-ar omori fara sa clipeasca la ei in tzara doar pentru ca esti crestin. Uitati-va fratilor pe internet sunt mii de clipuri cu crestini ucisi de musulmani daor pentru ca sunt crestini. Invers nu exista astefel de clipuri. Reactia unguroaicei e de a-si apara neamul, copii si tara. Dar Romanii sunt lasi sa nu uitam asta nu am inventat eu asta ci istoria ne-o arata.

    11
    10

  • Blackhat pe 13 Sep 2015, 18:09
    Invazie

    Mie-mi place atitudinea unguroaicei. Cand te vezi cu turma aia de nespalati in fata, iti cam vine sa scoti pistolul. Cine ii iubeste, nu sa ii ia acasa, ca i-ar baga in comunitate, ci sa mearga sa traiasca intre ei; asa, sa dai un pachet de mancare si sa te autointitulezi cu ipocrizie crestin sau umanitar...nu, mersi. Macar tipa asta a fost sincera.

    11
    6

  • Dahak pe 13 Sep 2015, 16:21
    Răspuns pentru descreieratul xenofob!

    Eşti cel mai scârbos om de pe faţa pământului, când acuzi un popor întreg pentru fapta unei persoane. Esti ori bolnav mintal, cum sunt foarte mulţi în România, ori eşti un şovin cu o ura imensă, ce e mult mai rău, mai ales pentru sufletul tău! Dumnezeu să te bată!

    9
    5

  • acelasi pe 13 Sep 2015, 13:04
    petra laslo

    aceasta ziarista nu stie ca cine se scuza se acuza. scuza lansata e o minciuna sfruntata pe care o crede doar ea. aceasta e adevarata fata a ei si a multor confrati. dlor maghiari v-ati devoalat in fata mapamondului.

    11
    10

  • @ pe 13 Sep 2015, 12:51
    refugiati

    o demonstratie pe cat de cinica pe atat de reala a unui maghiar. acum a vazut tot mapamondul care le e firea acestor vecini ai romaniei.ce sa mai spuna romanii cand un confrate al acestei ziariste omora la nesfarsit papusa ce-l intruchipa pe avram iancu. in fond un roman oarecare ce lupta impotriva jugului de ocupatie maghiara. asta e fata hidoasa a acestor asa zisi democrati.

    13
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod