Irina Schrotter: "Suntem cetăţeni corecţi care respectă legea"

Creatoarea de modă, care a fost citată miercuri să meargă la DIICOT pentru a fi audiată împreună cu soţul ei într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, a declarat pentru Mediafax că va "răspunde solicitărilor autorităţilor".

Soţul creatoarei de modă Irina Schrotter a declarat miercuri, la ieşirea de la DIICOT, că a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală, în care nici el şi nici soţia sa nu au calitate de suspect, precizând că în această cauză se fac cercetări în urma unei sesizări făcute de o persoană.

Zaharia Schrotter a spus că a stat de vorbă cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a dat o declaraţie în acest caz. Acesta a precizat că dosarul a fost deschis după ce o persoană a făcut o sesizare, arătând că nu poate spune despre cine este vorba, pentru că este o anchetă în curs.

Asta nu e România în care eu îmi doresc să trăiesc, în care oamenii corecţi, cinstiţi, care îşi plătesc taxele şi care au curajul să spună lucrurilor pe nume sunt tracasaţi şi sunt hăituiţi pentru a li se pune un pumn în gurăIrina Schrotter
Întrebat dacă Irina Schrotter este asociată în firmele despre care se presupune că au făcut evaziune fiscală, Zaharia Schrotter a arătat că soţia sa nu are nicio legătură cu acest dosar.
El nu a putut preciza dacă şi soţia sa a fost chemată de anchetatori să dea declaraţii în acest dosar, arătând că aceasta este plecată din ţară.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că şi Irina Schrotter a fost citată să se prezinte la DIICOT pentru a da declaraţii. Potrivit surselor citate, soţii Schrotter nu au calitatea de suspecţi în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de evaziune fiscală.

Conform aceloraşi surse, toţi cei opt oameni de afaceri vizaţi în acest caz vor fi chemaţi la audieri la DIICOT, în perioada următoare. În acest dosar ar fi vizate zece persoane.

Creatoarea de modă Irina Schrotter a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că nu cunoaşte foarte multe detalii despre dosarul în care este implicată, spunând că procurorul care se ocupă de caz l-a sunat pe soţul său în urmă cu mai multe zile şi l-a informat că există o reclamaţie "făcută de o doamnă Dumitrescu", cu cele două învinuiri, de spălare de bani şi evaziune fiscală, şi că face "nişte investigaţii".

"Urmează să vedem ce date mai dau procurorii astăzi în urma discuţiilor cu soţul meu", a declarat creatoarea de modă.

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) miercuri, în jurul orei 10.00.

De asemenea, Irina Schrotter a spus că, în momentul de faţă, nu este în ţară, însă săptămâna viitoare, când se va întoarce, va merge la DIICOT.

"Răspundem ca orice cetăţean corect, care respectă legile statului în care trăieşte, răspundem solicitărilor autorităţilor, nici nu se discută lucrul acesta"
, a declarat Irina Schrotter, întrebată dacă se va prezenta la DIICOT la întoarcerea în ţară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod