Irina Schrotter: "Suntem cetăţeni corecţi care respectă legea"

Creatoarea de modă a declarat că la întoarerea în ţară va da curs citaţiei de preentare la DIICOT, întrucât nu are nimic de ascuns


"Mie mi se pare pur şi simplu ieşit din context (această învinuire, n.r.). Ştiu că suntem cu toate taxele la zi, am plătit întotdeauna impozite, toţi banii noştri sunt cu taxe plătite. Mi se pare interesant de văzut faptul că încep aceste cercetări în România cu oamenii care, de 25 de ani, sunt corecţi şi îşi plătesc taxele şi impozitele şi justifică fiecare leu pe care îl au, în timp ce alţii, care au foarte multe averi pe care nu le pot justifica, sunt liniştiţi şi râd de noi, cei care plătim taxe. Pentru mine, e o surpriză neplăcută, nu mă aşteptam, sincer vorbind, ca această campanie electorală să aducă asemenea atitutini ale unor persoane care fac reclamaţii, pe care nu le cunoaştem, apar de nicăieri şi pun oamenii pe zdruncin.

În loc să ne vedem de treburile noastre, mergem să dăm explicaţii pentru reclamaţiile făcute de cine ştie cine. Dar e corect aşa (să meargă să dea explicaţii, n.r.)", a declarat Irina Schrotter pentru MEDIAFAX.

Răspundem ca orice cetăţean corect, care respectă legile statului în care trăieşteIrina Schrotter
Întrebată la ce se referă când aminteşte de atitudinile din campania electorală, Irina Schrotter a spus: "Eu sunt o persoană care am trecut prin destul de multe în viaţa mea. Vreau să vă amintesc că la suspendarea preşedintelui Băsescu eu am apărut la emisiunea lui Turcescu (Robert Turcescu, n.r.), ultima emisiune dinainte de închiderea campaniei electorale, şi, a doua zi, a fost poliţia la mine la fabrică, la Iaşi, pentru că mi se deschisese un dosar referitor la campania electorală, la faptul că aş fi încercat să influenţez sutele de angajaţi pe care le am să nu voteze, în condiţiile în care eu eram în Bucureşti în acel moment.
Deci, nu e prima oară când se întâmplă aceste lucruri"
.

De asemenea, Irina Schrotter a menţionat că atât ea, cât şi soţul ei sunt "cetăţeni corecţi care respectă legea". "Suntem cetăţeni corecţi care respectăm legea, am fost chemaţi de un procuror care se ocupă de un caz, răspundem la întrebări şi vom vedea despre ce este vorba. Mai departe las la latitudinea celor care citesc aceste ştiri să interpreteze dacă este ceva suspect sau nu", a mai spus Irina Schrotter.

Totodată, creatoarea de modă a precizat că aceasta nu este Romania în care să-şi dorească să trăiască. "Asta nu e România în care eu îmi doresc să trăiesc, în care oamenii corecţi, cinstiţi, care îşi plătesc taxele şi care au curajul să spună lucrurilor pe nume sunt tracasaţi şi sunt hăituiţi pentru a li se pune un pumn în gură.
Eu altceva nu văd"
, a spus Irina Schrotter.

Creatoarea de modă a precizat că în prezent nu se fac percheziţii la nicio fabrică de-a sa, "din Iaşi sau din altă parte".

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în acest dosar, până în prezent, nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană, fiind începută urmărirea penală doar in rem, pentru fapte de inţiere şi constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Alături de soţii Schrotter, în atenţia anchetatorilor în această cauză sunt şi alţi oameni de afaceri din Iaşi, fiind vizate tranzacţii în principal cu produse şi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaraţii atât pe soţii Schrotter, cât şi alte persoane suspectate în acest caz.

Prejudiciul produs în această cauză, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod