Irina Schrotter: "Nu am nicio calitate în dosarul de evaziune"

Irina Schrotter a declarat că va da în judecată instituţiile de presă care au susţinut că ea şi soţul ei au fraudat fonduri europene


"Am sute de angajaţi la Iaşi, iar când se transmit informaţii mincinoase, am de suferit"
, a precizat Irina Schrotter.

Întrebată dacă va reveni la DIICOT, Irina Schrotter a spus că speră să nu mai vină, dar că va răspunde, oricând este nevoie, la solicitarea organelor judiciare.

Soţul creatoarei de modă, Zaharia Schrotter, a fost audiat în 24 septembrie la DIICOT, el declarând atunci că nici el şi nici soţia sa nu au calitate de suspect în dosarul de evaziune fiscală.

Surse judiciare declarau atunci, pentru Mediafax, că în acest dosar sunt vizate zece persoane, dintre care opt sunt oameni de afaceri, aceştia urmând să fie audiaţi.

Potrivit surselor citate, soţii Schrotter nu au calitatea de suspecţi în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT fac cercetări în acest dosar pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro. Surse judiciare au precizat că până în prezent nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană, fiind începută urmărirea penală doar in rem.

Anchetatorii face verificări în cazul unor tranzacţii, în principal, cu produse şi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod