IMAGINI ȘOCANTE. Parisul sub teroare: Orașul iubirii, paralizat de violență

Dosar Eva. Atacurile armate au transformat capitala Franței într-o metropolă bântuită de spaimă.
După trei zile de oroare, cel mai romantic oraș din lume încearcă să-și revină din coșmar. Cei trei teroriști care sunt morți, după ce au ucis oameni nevinovați și au semănat groaza în jurul lor. Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost lichidați vinerim seara de forţele de ordine.

Tentativa barbară a celor trei atacatori de a ucide Charlie Hebdo a eșuat lamentabil: i-au ucis pe cei care lucrau acolo, dar ideile acestora vor supraviețui pentru totdeauna.
Valul uriaș de emoție și de susținere pe care l-au provocat în întreaga lume, nu doar în Franța, demonstrează că satira, oricât de mult ar deranja, nu poate fi oprită. În fața agresiunii, ea înflorește mai abitir, iar înțepătura sa e și mai usturătoare.
Următorul număr al revistei, primul de după atentatul criminal comis miercuri asupra acestui săptămânal francez, va fi tipărit într-un milion de exemplare. De obicei, tirajul publicaţiei era de aproximativ 60.000 de numere.
Şi alte ţări, care nu difuzau deloc ziarul francez de satiră sau îl distribuiau doar în câteva exemplare au solicitat deja câteva mii de exemplare din noul număr al săptămânalului Charlie Hebdo. Este cea mai mare revanșă a presei scrise împotriva flagelului fundamentalist care amenință lumea liberă.

Trecut prin spaimă și prin umbra amenințătoare a morții, Parisul nu-și va pierde frumusețea și plăcerea de a trăi fără teamă. Cetățenii săi, dar nu numai ei, se ridică împotriva terorii și demonstrează pentru dreptul de a spune liber ceea ce gândesc.
Peste un milion de oameni vor fi prezenți la mitingul de duminică, în sprijinul luptei pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Spiritul Parisului, acel "joie de vivre", iese vătămat din acest coșmar, dar neînfrânt. Însângerat, dar decis să reziste terorii. Îndoliat, dar nu îngenunchiat. Nu va uita niciodată imaginile care au șocat întreaga lume, dar va continua să pulseze de viață, de iubire și de libertate, ca până acum. Duminică, un milion de oameni vor merge pe străzile orașului pentru a spune uniți: Je suis Paris!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 11 Ian 2015, 00:00
    instinctiv...

    istorie..in 4 anotimpuri ( metaforic )

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod