FOTO: Cum arată primul număr Charlie Hebdo după atacurile teroriste

Primul număr de după atacurile teroriste va fi tipărit într-un număr record de exemplare și va avea pe copertă tot o caricatură cu profetul Mahomed


Toate încasările pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reţeaua de distribuţie acceptând să lucreze gratuit.

Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sensRichard Malka, avocatul revistei Charlie Hebdo
Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satiră sau îl distribuiau doar în câteva exemplare au solicitat deja câteva mii de exemplare din noul număr al săptămânalului Charlie Hebdo.

Săptămânalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadişti francezi, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, avea până în prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Printre victimele atacului se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod