Elton John, ultimul concert în Marea Britanie, din turneul său mondial de adio: „52 de ani de dragoste şi loialitate"

Marele artist Elton John a susţinut, duminică, în cadrul Festivalului Glastonbury, ultimul concert din Anglia, din turneul său de adio.
Sir Elton Hercules John este un cântăreț, compozitor și pianist englez. A lucrat cu partenerul său muzical, Bernie Taupin, alături de care, din 1967 și până în prezent, au colaborat la peste 30 de albume. Elton John a susținut, duminică, la Glastonbury, ultimul concert din Anglia, din turneul său mondial de adio.
 


Ultimul său concert în Marea Britanie

 
 

La Festivalul Glastonbury, starul în vârstă de 76 de ani a urcat pe scenă și a deschis spectacolul cu piesa „Pinball Wizard”, melodie pe care a interpretat-o în filmul „Tommy” (1975) și care este o adaptare după opera rock a trupei The Who.
 
Acesta a fost ultimul său concert în Marea Britanie și face parte din turneul său mondial de adio.
 
Vizibil emotional, Sir Elton John a mărturisit publicului: „Este o seară specială pentru mine, s-ar putea să fie ultimul meu concert în Marea Britanie, aşa că ar trebui să cânt bine”.
 
Ulterior, Elton John și-a delectat publicul cu o serie de hit-uri precum: „Your Song", „Candle In The Wind", „Crocodile Rock" şi „I'm Still Standing".

 
O melodie specială, dedicată lui George Michael

 

Sir Elton John a dedicat un moment special lui George Michael, în memoria căruia a cântat piesa „Don't Let The Sun Go Down On Me". 
 
George Michael, care a murit în 2016, chiar în ziua de Crăciun, și care, fix duminică, pe 25 iunie, în ziua concertului, ar fi împlinit 60 de ani, a fost numit de Elton John: „prietenul meu şi cel care mi-a fost inspiraţie".

 
Concert de două ore, alături de invitații săi

 

Concertul a durat două ore, iar ca invitați, Sir Elton John i-a avut pe London Community Gospel Choir şi Jacob Lusk de la grupul soul-pop Gabriels.
De asemenea, alături de Stephen Sanchez, Elton John a reluat un cover al uneia dintre piesele artistului american în vârstă de 20 de ani.
 
Pentru melodia „Tiny Dancer", lui Elton John a fost alături de Brandon Flowers de la The Killers, iar pentru hit-ul „Don't Go Breaking My Heart" a cântat împreună cu Rina Sawayama.
Pe afişul Festivalului de la Glastonbury s-au mai aflat: Lana Del Rey, Lewis Capaldi, Arctic Monkeys, Amadou & Mariam, dar și  Rick Astley şi clasicul său „Never Gonna Give You Up" care l-a transformat într-un hit în 1987.
 
Vineri, Foo Fighters, pentru prima dată după 25 de ani de festival, au apărut pentru un concert surpriză. 
Liderul Foo Fighters şi fostul baterist al formaţiei Nirvana Dave Grohl a fost, de asemenea, invitat să se alăture Guns N' Roses pe scenă - la prima lor participare în festival - pentru un „Paradise City" reinterpretat, precum şi Pretenders.
 
Festivalul Glastonbury găzduieşte mai mult de 200.000 de participanţi. 



52 de ani de dragoste și loialitate

 
 
Elton John și-a încheiat prestația cu melodia „Rocket Man", moment în care a avut loc și un foc de artificii. 
La final, Sir Elton John a mulțumit publicului pentru toată cariera sa, pentru cei „52 de ani de dragoste şi loialitate".
„M-am distrat de minune.
Nu vă voi uita niciodată, sunteţi în inima şi în sufletul meu, aţi fost incredibili", a spus el publicului.

Turneul mondial de adio al lui Sir Elton John se va încheia pe 8 iulie, cu spectacolul de la Stockholm.

„Este prima dată când mi se cere să cânt la Festivalul Glastonbury. A venit la momentul potrivit, cred în destin şi este cel mai minunat mod de a-mi încheia cariera, pe scenele din  Anglia", a declarat Elton John, la finalul lunii mai, potrivit BBC.
 


Turneul Mondial de adio, amânat de pandemia COVID

 

Numit „Farewell Yellow Brick Road", turneul mondial de adio al cântăreţului Sir Elton John, artistul cu 300 de milioane de discuri vândute în toată lumea, a debutat în 2018 şi era estimat să aibă o durată de trei ani, cu peste 300 de concerte. Însă, pandemia COVID, dar și faptul că, în 2021, artistul a fost supus unei operații la șold, au dus la amânarea unor spectacole. De asemenea, în 2022, Elton John a avut și un test pozitiv COVID și a luptat cu virusul.
 
La începutul lunii noiembrie, biletele s-au vândut în mai puţin de o oră pentru ediţia 2023, în ciuda tarifului de 400 de euro.


Un spectacol grandios, oferit de cel mai bun compozitor britanic: Sir Elton John

 
 
Oaspeți de seamă ai spectacolului, printre care actorii Taron Egerton, Andrew Garfield și Paul McCartney, au coborât în culisele Pyramid Stage pentru finalul festivalului - în timp ce cel mai bun compozitor britanic, Sir Elton John, a susținut ultimul său concert în Anglia, în cadrul turneului mondial de adio.
 
David Furnish, partenerul lui Sir Elton John, dar și prieteni faimoși, precum David Williams și Spice Girls s-au numărat printre invitați, ei participând și la mega-petrecerea de după spectacol.
 
 


Fără Dua Lipa și Dolly Parton

 

Sir Elton John a cântat melodia Cold Heart, pe care, în mod normal, o interpreta în duet cu Dua Lipa, numai că, de această dată, artista nu i-a putut fi alături, rolul ei fiind susținut de public.
 
De asemenea, și zvonurile că prietena sa Dolly Parton ar putea apărea, s-au dovedit, din păcate, a fi false.
 
Organizatorii s-au luptat să stăpânească publicul, iar peste 100.000 de fani au coborât pe scena Pyramid, gest ce a constituit o provocare pentru echipele de securitate.

O sursă din echipa de organizare a grandiosului spectacol din turul mondial de adio al lui Elton John a mărturisit: „Am făcut peste 300 de spectacole în acest turneu, dar există doar un singur Glastonbury.
Elton, pur și simplu nu mai vrea să facă turnee – este obositor – dar își dorea foarte mult să aibă un concert de final și în Marea Britanie. Este locul perfect pentru a-și încheia cariera.”
 
26 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod