Două explozii au avut loc pe aeroportul din Bruxelles. Zeci de morţi

Două explozii au avut loc în această dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, fiind urmate la scurt timp de o explozie la metrou. Numărul morţilor se ridică la 34 şi peste 145 de răniţi.

UPDATE. Premierul Dacian Cioloş a anunţat că a avut discuţii atât cu ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, cât şi cu ambasadorul Gheorghe Tinca şi s-a asigurat că nu există cetăţeni români între victimele atentatelor din Bruxelles.

UPDATE. Procuratura belgiană a confirmat că în cazul exploziilor de pe aeroportul Zaventem este vorba despre un atentat sinucigaş şi oferă un bilanţ provizoriu care indică 14 morţi şi 35 de răniţi în urma exploziilor de pe aeroport.

UPDATE.

O a treia explozie a avut loc în această dimineaţă şi la staţia de metrou Maelbeek, din Bruxelles, anunţă Le Figaro şi Le Soir. Staţia Maelbeek se află la 400 de metri de sediul Comisiei Europene. Potrivit The Guardian, care citează surse neoficiale, 20 persoane au murit în explozia de la staţia de metrou Maelbeek.

Chiar înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Cele două deflagraţii s-au produs în zona Plecări, Terminalul B, de pe care se pleacă spre ţări non Schengen, deci şi spre România.



Ministerul român de Externe anunţă că Ambasada României în Belgia încearcă să obţină informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

Traficul feroviar spre aeroport a fost suspendat şi nicio aeronavă nu este lăsată să aterizeze. Cursele spre Bruxelles aflate în zbor au fost redirecţionate spre alte aeroporturi.



Potrivit Luanei Rednic, fiica antrenorului Mircea Rednic, care era în aeroport, deflagraţia a avut loc la salonul de plecări, înainte de controlul de securitate.

Ea a spus într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că a auzit şi focuri de armă.

"Ambele bombe au fost la plecări şi înainte de controlul de securitate. M-a luat un domn, m-a tras de mână, m-a băgat în biroul lui şi ne-am pus sub masă cu toţii şi am aşteptat să mai vedem ce se întâmplă. Căzuse tavanul, era praf, fum, nu mai ştiu ce a fost. Am luat-o la fugă, m-a prins domnul şi după vreo 15 minute s-a evacuat tot aeroportul. Acum suntem pe pistă. Nu am aflat nimic. S-au mai auzit focuri de arme.
În afară că am văzut răniţi pe jos, eram disperată să ies mai repede",
a declarat Luana Rednic.




Video: DailyMail.co.uk

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod