şoferiţă

Demonstrat ştiinţific: Tehnologia ne prosteşte!

GPS
Savanţii atrag atenţia că am ajuns dependenţi de tehnologie şi că ne limităm abilităţile native de învăţare şi de memorare


Într-un alt experiment, voluntarii au fost mai tentaţi să se îndoiască de cunoştinţele şi de instinctele lor după ce li s-a spus că vor putea citi mai târziu răspunsurile la întrebări.

Savanţii spun că tehnologia ne este de ajutor şi ne face viaţa mai uşoară, dar are şi dezavantaje, iar efectele pe termen lung ale folosirii acesteia sunt necunoscute.

"Abia începem să cunoaştem aceste efecte. De pildă, cum poate să ne permită tehnologia să rămânem independenţi pe măsură ce înaintăm în vârstă şi care poate fi punctul maxim până la care ne putem baza pe aparate? Se pune des problema dacă aparatele precum telefoanele inteligente ne distrug sau nu viaţa. E nevoie de mai mult timp pentru a înţelege impactul pe care diferite tehnologii, precum computerele, internetul, GPS-ul, îl au asupra abilităţilor noastre pe termen scurt şi lung", a declarat profesorul Risko.

Oamenii de ştiinţă spun că efectele negative ale tehnologiei sunt mai puternice în cazul copiilor, care pot dezvolta aşa-numita "demenţă digitală".
Micuţii aflaţi în plină fază de dezvoltare a funcţiilor cerebrale pot avea probleme de concentrare, de vorbire, de memorare şi de orientare dacă sunt expuşi intens la tehnologie, iar procesul de învăţare va fi afectat, scrie Daily Mail.

Dr. Kristy Goodwin are doi copii şi este cercetător în Sydney, în domeniul studierii proceselor de învăţare la copii. Ea spune că folosirea excesivă a tehnologiei limitează capacitatea de atenţie şi de învăţare a copiilor. "Profesorii din toată ţara se lamentează că astăzi copiii nu mai pot ţine minte lucruri simple, aşa cum făceau copiii de altădată.
Copiii îşi pun multe lucruri în telefon, tabletă şi computer, în loc să le memoreze şi astfel nu-şi mai dezvoltă muşchii minţii"
, a explicat ea.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod