Cu o recoltă de bine de 6000 de lei, Fundaţia PACT susţine dezvoltarea satelor din sudul României

Peste 100 de persoane, oameni de afaceri, expați și membri ai comunităților din sudul țării au participat miercuri, 9 octombrie, la evenimentul de strângere de fonduri „Petrecere țărănească. Recolta de bine”, organizat de Fundația PACT la Hanul lui Manuc. Aceștia au sărbătorit împreună pentru un început de bun augur al toamnei și pentru noi finanțări în dezvoltarea sudului României.
Invitații la eveniment au fost întâmpinați, încă de la intrarea în vechiul han, de meșteșuguri și artă tradițională, de muzica și dansurile de care se bucurau vechii români din sudul țării, dar şi de o expoziţie de artă tradiţională reinterpretată în modern a grupului 4Art şi un colaj de cimilituri de la Printotecă.
 
La eveniment au participat, de asemenea, prietenii Fundației PACT: persoane și inițiative ce folosesc cu succes elementele tradiționale autentice sau reinterpretate.
Astfel, au fost licitate haine de inspirație tradițională de la Atelierul de Haine și Mândra Chic, picturi de Alina Manole și FurgaMurga și accesorii marca Iutta și Estuar. La Blouse Roumaine a oferit o ie specifică județului Mehedinți, Delicateria Florală a dăruit un aranjament floral, iar Portul Cultural Cetate o zi întreagă petrecută în faimosul port dunărean. În plus, invitații s-au întrecut în licitație pentru cina la restaurantul Lacrimi și Sfinți, pentru biletele oferite de compania de teatru Daya la piesa „Șapte blesteme – cerute, făcute și legate” și pentru inelul realizat de Mihaela Ivana.
Tombola de final a stârnit si ea emoţii pentru fericiţii câştigători ai unor pachete de cărţi de la editura Publica, ingeniosului sticker de perete de la Cai verzi pe pereţi, o cană cu motive tradiţionale de la Una ca Luna, trei vouchere pentru produse din ceramică Made by You, o pictură inspirată din viaţa satului de Ioana Nedelescu şi o sticlă de vin premium de la LacertA, care a fost degustat cu încântare şi de-a lungul serii de carte toti invitaţii.
 
Cei 6.000 RON care au fost obținuți în cadrul acestei recolte de bine constituie o primă parte a unei campanii îndelungate de strângere de fonduri, realizată de fundație pentru viitoarele proiecte care vor contribui la dezvoltarea continuă a comunităților din sudul țării.
Donații suplimentare pot fi realizate în contul Fundației PACT: RO23BPOS70606197144RON06, deschis la BancPost suc. Universitate, CUI/CIF: 18583918, titular Fundația PACT.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod