Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi noapte în 36 de județe și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare Cod galben de averse torențiale, descărcări electrice și vijelii care vor afecta 36 de județe și municipiul București începând din după-amiaza zilei de miercuri până joi noapte la ora 23:00.
Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...70 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spații mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie se vor semnala și în partea de sud-est a țării.

Aproape toată ţara se va afla sub cod galben de ploi şi vânt , cu excepţia Dobrogei, a judeţelor Galaţi, Brăila şi Satu Mare.
De asemenea, zone mici din partea de sud-est a judeţelor Timişoara, Arad, Bihor şi Caraş-Severin se vor afla sub cod galben de instabilitate atmosferică, ploi şi vânt.

Atenționarea intră în vigoare miercuri, de la ora 18:00.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod