Cine sunt victimele tragediei aviatice din Franţa: Primele imagini cu cei 16 elevi aflaţi la bord - FOTO

Oleg Brijak, cântăreţ de operă din Kazakhstan


Căutarea cadavrelor este dificilă din cauza faptului că zona este extrem de accidentată şi izolată între munţi, iar "solul este deosebit de friabil", explică un membru al echipelor de intervenţie. În plus, apa se scurge pe stânci şi duce şi mai departe rămăşiţele umane sau resturile avionului. "Misiunea este foarte complicată deoarece suntem la altitudine mare", aminteşte generalul David Galtier, comandantul jandarmeriei din regiune.

Locul accidentului este situat la o altitudine cuprinsă între 1.600 şi 2.500 de metri.

Aerodromul localităţii este punctul de plecare al elicopterelor, dar şi centrul unde se reunesc mijloacele. "Este vorba despre o susţinere medicală destinată familiilor dar şi echipelor de salvare în cazul în care membrii lor sunt răniţi", explică Philippe Tarroux, pompier din Hautes-Alpes. La faţa locului, numărul lor este de câteva sute, alături de 200 de jandarmi.

Activităţile din cadrul anchetei, întrerupte în cursul nopţii, s-au reluat miercuri dimineaţa.
Numeroşi jandarmi au securizat perimetrul accidentului, care se întinde pe mai multe hectare, pe parcursul nopţii. Cinci dintre ei au fost la faţa locului, unde "rămăşiţele sunt răspândite peste tot pe pante şi văi", a constatat dr Frederic Petitjean, primul paramedic ajuns la faţa locului. "Epava este pulverizată, dispersată în mii de bucăţele. Cea mai mare pe care am văzut-o este cât trei uşi de maşină", a explicat el.

O patrulă formată din aproximativ 50 de jandarmi a încercat să găsească o potecă de acces terestru în cursul nopţii, dar în zadar.
"Accesul la locul accidentului se va face în continuare cu elicopterele dar încercăm în cursul zilei să găsim un drumeag", a precizat un jandarm.

Preşedintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi premierul spaniol Mariano Rajoy sunt aşteptaţi în cursul zilei, în jurul orei 14.00 (15 ora României), la capela improvizată din localitate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod