Cine sunt victimele tragediei aviatice din Franţa: Primele imagini cu cei 16 elevi aflaţi la bord - FOTO

Maria Radner, cântăreaţă de operă


Familiile victimelor au început să sosească în localităţile din apropierea locului unde s-a prăbuşit marţi avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, în timp ce operaţiunile de recuperare a cadavrelor celor 150 de victime este în plină desfăşurare.

Primele familii ale victimelor au sosit deja la Digne-les-bains, în sudul Franţei, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează Le Figaro, în ediţia electronică. Ele au fost întâmpinate de personalul prefecturii care le va duce miercuri cu autobuzul la Seyne-les-Alpes, localitatea cea mai apropiată de locul accidentului, transformată în cartier general al echipelor de salvare şi al anchetatorilor.

Primul etaj al Casei Tineretului din această localitate a fost transformat marţi seara în capelă, destinată reculegerii sau susţinerii psihologice acordate de trei asociaţii.

Pe o estradă amenajată ca altar au fost depuse flori şi lumânări, precum şi cărţi de condoleanţe. Alte familii ar urma să vină pe cont propriu.

Au fost rechiziţionate locuinţe în toată regiunea pentru a găzdui aceste persoane. "Spontan, locuitorii s-au manifestat pentru a pune la dispoziţie cel puţin o cameră. Aici toată lumea este în stare de şoc", a declarat Michel Jame, consilier municipal în Seyne-les-Alpes.

În jurul orei 08.00 (09.00 ora României), elicopterele şi-au reluat survolurile deasupra văii Galebre, pentru a continua căutările şi a aduce cadavrele celor 150 de persoane aflate la bordul avionul A320, relatează Mediafax. "O activitate complicată deoarece cadavrele sunt dezmembrate", a declarat o sursă apropiată anchetei.

Rămăşiţele umane vor fi lăsate de elicoptere discret, departe de privirile familiilor, şi plasate în containerele frigorifice care au ajuns de la Paris miercuri dimineaţă.
Zece medici legişti sunt aşteptaţi miercuri la faţa locului, a declarat procurorul din Marsilia, Brice Robin.

Potrivit informaţiilor deţinute de Le Figaro, cadavrele vor fi duse la spitale din Marsilia şi Paris pentru dificila activitate de identificare. În acest scop, tuturor familiilor victimelor le vor fi prelevate probe ADN.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod