Ce idee! Apple şi Facebook plătesc pentru congelarea ovulelor angajatelor

Cele două companii plătesc pentru servicii de recoltare şi congelare a ovulelor angajatelor care vor să amâne momentul în care vor avea un copil, într-o cursă pentru a atrage cei mai buni specialişti în rândurile salariaţilor lor.

Începând din ianuarie 2015, Apple va plăti până la 20.000 de dolari pentru proceduri de recoltare şi stocare a ovulelor angajatelor, inclusiv celor care lucrează cu program redus, care doresc să folosească astfel de servicii din alte motive decât medicale.

Congelarea ovulelor le oferă femeilor mai mult controlJennifer Type
"Continuăm să extindem beneficiile oferite de noi femeilor, cu o nouă politică privind concediul de maternitate, pe lângă congelarea şi stocarea ovulelor ca parte a implicării noastre în tratarea infertilităţii.
Vrem să le ajutăm pe femeile care lucrează la Apple să realizeze cel mai important lucru din viaţa lor având grijă de cei dragi şi crescându-şi familiile"
, potrivit unui comunicat al Apple, citat de Mediafax.

Potrivit NBC News, Facebook a demarat de curând un program prin care achită costurile procedurilor de recoltare şi congelare a ovulelor din motive non-medicale, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria IT care oferă aceste beneficii. O purtătoare de cuvânt a companiei a spus că Facebook a început să plătească pentru aceste servicii din luna ianuarie, ca urmare a cererilor venite din partea angajatelor, printre alte motive.

Congelarea ovulelor este un serviciu scump, dar foarte cerut de femei, permiţându-le să amâne momentul în care vor avea copii.
Procedura este folosită şi de femeile care trebuie să urmeze tratamente care pot afecta fertilitatea, cum sunt terapiile împotriva cancerului, notează Mediafax.

Costurile unei astfel de proceduri se ridică până la 10.000 de dolari, la care se adaugă 500 de dolari pe an pentru stocare.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radu pe 17 Oct 2014, 06:59
    trup si suflet pt. Apple, nu pt plozi...

    Asa fetelor, cariera intai! Dupa aia mai puteti scoate si un plod pe la 40 de ani, da-i incolo de brotaci urlatori, ca ei va incurca si va impiedica sa luati 4000€ pe lunga in loc de 3500! Ce drama va cunoaste omenirea in curand... nici nu-si da seama. :D Cand veti avea o tara plina de tigani, de indieni, de mexicani, nigerieni, si toata sleahta din lumea a 3-a care emigreaza masiv si care se puiesc intr-un ritm fantastic.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod