Cazul Michael Jackson, din nou la tribunal? Procesele privind abuzurile sexuale ar putea fi reluate

de Daniela Arnăutu, 21 August 2023
Facebook Twitter Comenteaza
Cazul Michael Jackson, din nou la tribunal? Procesele privind abuzurile sexuale ar putea fi reluate
Wade Robson și James Safechuck, ambii în vârstă de 40 de ani, susțin că ar fi fost abuzați, ani la rând, de către artist, pe vremea când erau copii. Pentru ei se pare că s-a ivit oportunitatea de a redeschide procese, ce au fost blocate anterior, împotriva companiilor lui Michael Jackson.  

Avocații artistului susțin, în continuare, că acesta este nevinovat. 
 


Acuzațiile au apărut și într-un documentar din 2019

 

Potrivit BBC, Robson și Safechuck afirmă că abuzurile comise de Michael Jackson asupra lor ar fi avut loc la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 în timp ce stăteau la ferma lui, Neverland. 

Acuzațiile au apărut în documentarul din 2019 „Leaving Neverland“, despre care familia lui Michael Jackson spune că a fost un veritabil „linșaj public”.

În 2020, un judecător din Los Angeles a decis că Safechuck nu poate da în judecată afacerile lui Jackson, spunând că aceste companii nu aveau responsabilitatea să aibă grijă de el.
Un an mai târziu, același judecător a decis împotriva lui Robson, din motive similare.
 


O Curte de Apel a decis că se poate îndrepta asupra pârâtului corporativ



Totuși, vineri, o curte de apel din California a întors ambele decizii, hotărând că „o corporație care facilitează abuzul sexual asupra copiilor de către unul dintre angajații săi nu este scutită de o obligație afirmativă de a proteja acești copii doar pentru că este deținută exclusiv de autorul crimei sau abuzului".
În hotărârea instanței se precizează că „ar fi nedrept să nu găsim nicio obligație bazată pe faptul că pârâtul corporativ are un singur acționar”.


Avocatul unuia dintre reclamanți spune că au fost anulate hotătâri incorecte

 

Vince Finaldi, avocatul care îi reprezintă pe Safechuck și Robson, a declarat că instanța a anulat „hotărâri incorecte anterioare în aceste cazuri, care erau împotriva legii din California și ar fi creat un precedent periculos care punea în pericol copiii”.
Jonathan Steinsapir, un avocat care se ocupă de averea lui Michael Jackson, a spus că este „pe deplin încrezător” că artistul este nevinovat, afirmând că  acuzațiile sunt “contrarea tuturor dovezilor credibile și coroborării independente”.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod