Cazul Elodia: Cristian Cioacă a ieșit din închisoare!

Fostul poliţist Cristian Cioacă, în cazul căruia Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea măsurii de arestare, a fost eliberat vineri seară, însă decizia de eliberare nu este definitivă.

UPDATE:  Fostul poliţist Cristian Cioacă, în cazul căruia Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea măsurii de arestare, a ieşit din închisoare, vineri seară, însă decizia de eliberare nu este definitivă. Cioacă a fost aşteptat la ieşirea din Penitenciarul Colibaşi de o maşină şi a părăsit penitenciarul în jurul orei 19.45.

Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti care joi au judecat contestaţia lui Cioacă faţă de măsura arestului preventiv nu au ajuns la o decizie, astfel încât vineri un complet de divergenţă format din trei judecători a judecat cererea acestuia.

Astfel, Cristian Cioacă a fost adus din nou dus, vineri după-amiază, de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, iar completul de divergenţă a decis revocarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Cioacă.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este executorie, în baza noilor prevederi în materie penală, relatează agenția Mediafax.

Contactată telefonic, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a spus că salută această decizie. "E un act de justiţie corect. Cred în nevinovăţia clientului meu. Salut decizia de azi, ca pe o decizie corectă luată de nişte judecători care îşi merită statutul de magistraţi", a spus apărătorul lui Cristian Cioacă.Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a declarat pentru Mediafax că nu se aştepta la soluţia pronunţată de Curtea de Apel Piteşti privind revocarea măsurii arestării preventive şi că astfel "se încurajează crima fără cadavru".

"Din câte ştiu, este o soluţie definitivă. Este o soluţie incorectă, injustă, un criminal va fi în libertate. Curtea de Apel Piteşti a profitat de faptul că soluţia dată de dumnealor este definitivă, pentru că totdeauna când s-a ajuns la Înalta Curte, instanţa de control, ierarhic superioară, i-a menţinut starea de arest a lui Cristian Cioacă. Nu s-a întâmplat absolut nimic, nu a intervenit niciun temei care să justifice schimbarea arestului preventiv cu controlul judiciar. Toţi martorii şi-au menţinut declaraţiile date în faza de urmărire penală, cât şi în faţa instanţei de fond. Trebuie să vedem cum vor motiva magistraţii Curţii de Apel Piteşti punerea în libertate a unui om care şi-a ucis soţia, pe mama copilului", a spus Crina Radu.

Întrebată dacă revocarea restului preventiv este, în opinia sa, un prim pas spre achitarea lui Cristian Cioacă, avocata Crina Radu a spus: "Sper să nu-l achite pentru că toate probele din dosar denotă că dumnealui se face vinovat de infracţiunea de omor. Mai mult, se încurajează omorul fără cadavru, Oricine va omorî, ascunde cadavrul că nu poate să răspundă penal. Deja au fost săvârşite nişte crime şi s-a ascuns cadavrul copiindu-l pe inculpat".

Cristian Cioacă se afla în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.

El a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.În 2 iulie, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori, notează Mediafax.

Fostul poliţist a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, familia Ghinescu ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, potrivit procurorilor.

"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut.

S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", au notat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei. În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.


Foto: Mediafax

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu pe 15 Feb 2014, 22:43
    decizii tribunal

    Rusine tribunalului din Romania, la multe procese sunt date hotarari proaste, negandite, judecatorii parca nu vor sa faca dreptate, nu stiu de ce mai exista aceasta institutie care mai mult incurca lucrurile, ca si politia din Romania, RUSINE majoritatii JUDECATORILOR si POLITISTILOR din Romania !!!!!!!!!!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod