Breaking News: Klaus Iohannis, validat în funcţia de preşedinte

Curtea Constituţională a validat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României. Ceremonia, la care a participat preşedintele ales şi preşedintele Traian Băsescu, a avut loc la ora 12.00.

Curtea Constituţională a adoptat, în unanimitate, două hotărâri, una pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, iar cea de a doua pentru validarea alegerii în funcţia de preşedinte a lui Klaus Iohannis.

Ceremonia de validare a rezultatului alegerilor a fost programată pentru ora 12.00.

Lui Klaus Iohannis i s-a înmânat un exemplar al actului de validare a rezultatului alegerilor, informează agenția Mediafax.

Conform Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, actul de validare a rezultatului alegerilor se întocmeşte în trei exemplare, dintre care unul rămâne la Curtea Constituţională, unul se prezintă Parlamentului, pentru depunerea jurământului prevăzut de Constituţie, iar al treilea se înmânează candidatului ales.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Traian Băsescu participă, la ora 12.00, la şedinţa de validare a alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României de către plenul Curţii Constituţionale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod