Anthony Bourdain s-a sinucis la 61 de ani

Celebrul bucătar a fost considerat "un star rock" al gastronomiei


Anthony Bourdain a explorat, prin cărţile şi show-urile sale, TV condiţia umană şi a ajutat publicul să îşi schimbe mentalitatea despre mâncare şi călătorii, notează News.ro. A fost un apărător acerb al populaţiilor indigene marginalizate şi a militat pentru condiţii mai bune de lucru pentru angajaţii restaurantelor.

În 2013, juraţii Peabody Award i-au acordat lui Bourdain un trofeu pentru "Parts Unknown".

"Este ireverenţios, onest, curios, niciodată condescendent, niciodată linguşitor. Oamenii se deschid în faţa lui şi, făcând asta, de multe ori dezvăluie mai multe despre oraşele lor decât ar spera orice reporter să documenteze", a declarat atunci juiul.

Institutul Smithsonian l-a numit "adevăratul star rock" al lumii culinare.

În 1999, a scris pentru New Yorker articolul "Don't Eat Before Reading This" ("Nu mânca înainte să citeşti asta"), care a devenit "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly", bestseller în 2000.
Cartea i-a adus celebritatea internaţională.

El a realizat emisiunea "A Cook's Tour" pentru Food Network, după care a creat "Anthony Bourdain: No Reservations" pentru Travel Channel. Aceasta din urmă i-a adus două premii Emmy şi peste zece nominalizări.

În 2013, Bourdain a început colaborarea cu CNN şi, în scurt timp, a devenit o figură importantă a postului de televiziune. Cel de-al şaptelea sezon al "Parts Unknown" a avut premiera luna trecută.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod