Android iOS

Android, mai bun decât iOS pentru prima oară

Pentru prima oară de când există rivalitatea dintre Android şi iOS, sistemul de operare al celor de la Google este considerat mai fiabil.
Fiabilitatea în domeniul smartphone-urilor se măsoară prin prisma problemelor ce pot apărea. Acesta pot varia de la blocarea aplicaţiilor, până la întreruperea conexiunii wireless.
Conform companiei de analiză Blanco Technology, citat de News.ro, în al doilea trimestru al anului, Android a fost, pentru prima oară, mai fiabil decât iOS. În altă ordine de idei, iOS a creat mai multe probleme utilizatorilor decât Android.

Rata de eroare a iOS-ul a crescut dramatic în ultimul trimestru, de la 25% la 58%.
Asta înseamnă că a crescut semnificativ numărul erorilor. Pentru acest lucru nu este de vină numai sistemul de operare, ci şi calitatea aplicaţiilor care formează ecosistemul.
Astfel, topul aplicaţiilor de iOS care se blochează cel mai frecvent este constituit din Snapchat (17% rata de eroare), Instagram (14% rata de eroare) şi Facebook (9% rata de eroare).

În ceea ce priveşte tipul erorilor întâlnite, blocare aplicaţiilor este de departe cea mai frecventă problemă. În fapt, 65% din problemele de fiabilitate ale iOS vin ca urmare a blocării aplicaţiilor.
Conectivitatea wireless şi partea audio sunt alte două domenii care au tras în jos iOS-ul la capitolul fiabilitate.

iPhone 6 este modelul care suferă de cea mai mare rată de eroare, 29%. Acesta este urmat de cele mai recente modele: iPhone 6S, cu o rată de eroare de 23% şi iPhone 6S Plus, cu 14%.

De partea cealaltă, rata de eroare a scăzut în ceea ce priveşte Android-ul. În Q2 2016 procentul de erori a scăzut la 35%, de la 44% în Q1. Coroborată cu creşterea ratei de erori de la iOS, aceasta a dus la schimbul de locuri dintre cele două sisteme de operare.

Cum era de aşteptat, fiind cel mai important producător, cea mai mare rată de erori se regăseşte pe smartphone-urile Samsung, 26%, notează sursa menţionantă de agenţia News.ro.

În ceea ce priveşte aplicaţiile care creează cele mai multe probleme, avem de-a face cu un top 3 format exclusiv din componente ale sistemului de operare.
Este vorba de Google Play Services, care se blochează frecvent pe telefoanele low-end care nu au suficient spaţiu de stocare la dispoziţie, Google Contact Sync şi Address Book.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 August 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 30 Aug 2016, 07:57
    xxx

    Un deschis este mai fiabil decat unul inchis. Asta se stie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod