A murit Berlusconi. Povestea de dragoste dintre el și tânăra lui văduvă

Silvio Berlusconi, fostul premier italian, a murit luni, 12 iunie, la vârsta de 86 de ani. Sănătatea extravagantului magnat media, care a condus trei guverne italiene, s-a deteriorat considerabil în ultimii ani. Iată povestea de dragoste dintre el și tânăra lui văduvă.
Magnatul mass-media, care a condus trei guverne italiene, între 1994 și 2011, și al cărui partid, Forza Italia, este partener junior în actuala coaliție de guvernământ, suferea, de ceva vreme, de leucemie.


Extravagantul Berlusconi a murit răpus de leucemie
 

Berlusconi a fost unul dintre cei mai extravaganți politicieni din Italia, revenind în viața politică în 2017, în ciuda unei cariere afectate de scandaluri sexuale, nenumărate acuzații de corupție și o condamnare pentru fraudă fiscală.


El a murit la spitalul San Raffaele, din Milano, unde a petrecut șase săptămâni, în această primăvară, sub tratament, pentru o infecție pulmonară, legată de o leucemie mielomonocitară cronică.  Iată povestea de dragoste dintre el și tânăra lui văduvă.

 
Cum a făcut avere

 
 
Născut la Milano, în 1936, într-o familie din clasa de mijloc, Berlusconi și-a început cariera de afaceri în sectorul dezvoltării imobiliare, înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan, între anii 1986 și 2017.

Partidul său, Forza Italia, a fost înființat în 1993. Un an mai târziu, Berlusconi a fost primul premier ales fără a fi ocupat anterior o funcție guvernamentală, iar cel de-al doilea mandat, între 2001 și 2006, este cel mai longeviv mandat deținut de către un lider italian, de la al doilea Război Mondial încoace.
Berlusconi revenit la putere în 2008, dar a fost forțat să demisioneze în 2011, pe fondul unei crize acute a datoriilor.
 


Condamnat la muncă în folosul comunității

 
 
Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală la sfârșitul anului 2012, și a ispășit pedeapsa de un an de muncă în folosul comunității. Interdicția sa de a candida la funcții a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018, când Forza Italia a candidat în coaliție cu Liga și Frații Italiei, dar nu a ajuns la 40%, procent necesar pentru a intra la guvernare.

În 2019, Berlusconi a câștigat un loc în parlamentul european, iar la alegerile generale din octombrie 2022, partidul său a revenit la putere, într-o coaliție condusă de Frații Italiei, el fiind ales ca senator.


Iată povestea de dragoste dintre el și tânăra lui văduvă, Marta Fascina



S-a căsătorit de două ori și a avut o relație cu Francesca Pascale, în vârstă de 37 de ani, timp de șapte ani înainte de a o cunoaște pe Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, deputat la Forza Italia. Cu Marta a și avut o „căsătorie simbolică” în martie 2022.
 
El este tatăl a cinci copii adulți.
 
Se pare că cei cinci copii ai fostului premier au fost îngrijorați că ar putea pierde o avere de 7,2 miliarde de dolari.
Nunta simbolică a avut circa 60 de invitați, printre aceștia numărându-se și patru din cei cinci copii ai fostului premier italian: Luigi (33 de ani), Barbara (37 de ani), Eleonora (36 de ani) şi Marina, 55 de ani. 
 
Silvio Berlusconi a fost căsătorit, oficial, de-a lungul vieții sale, cu  două femei: Carla Dall’Oglio (1965-1985) și Veronica Lario (1990-2014).
 
Prima femeie care a reușit să îl ducă în fața altarului a fost Carla Elvira Lucia dall’Oglio.
Avea doar 24 de ani când l-a întâlnit pe Berlusconi într-o stație de tramvai lângă Gara Centrală din Milano.
După o scurtă logodnă, cei doi se căsătoresc, în 1965, iar un an mai târziu se naște prima fiică a lui Silvio Berlusconi, Marina. În 1969 vine pe lume cel de al doilea copil al cuplului, Pier Silvio.
 
În 1985, Carla Elvira Lucia dall’Oglio și antreprenorul s-au separat, după ce au apărut zvonuri potrivit cărora în viața antreprenorului apăruse o altă femeie, actrița Veronica Lario, potrivit Leggo.it.

A doua soție a lui Silvio Berlusconi a fost Veronica Lario, alături de care se afișa tot mai rar în timpul mariajului lor. După numeroase încercări de a repara căsnicia, femeia a acceptat propunerea de divorț. Însă bărbatul nu i-a rămas fidel femeii care i-a dăruit trei copii, pe Barbara, Eleonora și Luigi. În cele din urmă, în 2009, actrița și Berlusconi s-au separat. 

 
 
Marta Fascina a avut parte de o nuntă simbolică după doi ani de relație

 

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a organizat, în martie 2022, o nuntă simbolică, cu mare fast pe proprietatea sa istorică, Villa Gernetto, din oraşul Lesmo, situat la nord de Milano.
 
Soția, mai tânără cu 53 de ani, a îmbrăcat într-o rochie elegantă și a avut părul aranjat într-un coc simplu, potrivit Daily Mail.
 
Berlusconi a declarat că a avut parte de un adevărat „festival al iubirii”, deși nunta a fost una simbolică și nu oficială, din cauza unui scandal legat de moștenire.
 
Potrivit presei, cei cinci copii ai lui Berlusconi au considerat totul un spectacol și l-au dezaprobat.
Mai mult, și Marta s-ar fi simțit ofensată de faptul că nunta nu a fost una reală, ci un eveniment simbolic. 
 


Cine este văduva lui Berlusconi

 
 
Marta Fascina (33 de ani), cea care a devenit, simbolic, soția lui Berlusconi, este deputat în Parlament, din partea partidul Forza Italia. 

Încă din 2020 s-a zvonit că Marta ar avea o relație cu Silvio Berlusconi. De altfel, fosta iubită de la vremea aceea a fostului premier italian, Francesca Pascale, a recunoscut că blonda își petrecea timpul la vila lui din Milano.
Mai mult, se spune că Marta ar avea tatuate pe corp inițialele fostului premier.
 
Marta Fascina este o susținătoare veche a partidului înființat de Berlusconi în anii 90, iar pe el îl cunoștea încă de pe vremea când ea a lucrat, ca ofițer de presă, pentru clubul de fotbal AC Milan, în vremea când acesta era deținut de fostul premier.
Născută într-un oraș de coastă din sudul Italiei, Fascina a absolvit studii superioare în literatură și filozofie la Universitatea Sapienza din Roma.
 


Berlusconi lupta de câțiva ani cu problemele de sănătate
 

 
Silvio Berlusconi a suferit o operaţie pe cord în 2016, când i s-a înlocuit o valvă aortică defectă, iar în 2019 a fost supus altor două intervenţii chirurgicale - pentru hernie inghinală şi obstrucţie intestinală. 
 
În septembrie 2020, Berlusconi a fost internat la spital cu Covid, având complicații legate de această boală, el descriind experiența drept „cea mai rea din viața mea”.
 
Surse foto: Instagram, Facebook 

12 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod