Stabileste-ti un nou "regim sentimental" pentru noul an

Uita de hotararile gen: "nu voi mai manca ciocolata, nu imi voi mai cumpara pantofi ca o nebuna si nici nu voi mai da o groaza de bani pentru orele de fitness la cel mai...
Uita de hotararile gen: "nu voi mai manca ciocolata, nu imi voi mai cumpara pantofi ca o nebuna si nici nu voi mai da o groaza de bani pentru orele de fitness la cel mai luxos centru...". Daca esti hotarata sa-ti stabilesti cateva teluri importante pentru anul 2005, asigura-te ca nu ai uitat nici de viata ta sentimentala.

Iata cateva sugestii care te-ar putea ajuta in noul an sa ai o relatie mai buna cu partenerul de viata si sa va construiti impreuna o viata de cuplu care sa va multumeasca pe deplin:

1. Planificati-va timpul impreuna


Fiecare dintre noi traieste o viata destul de tumultoasa si activa, iar organizarea timpului liber a devenit ceva mult mai complicat decat ne-am putut imagina. Intotdeauna ne propunem sa acordam mai multa atentie vietii de cuplu, insa mereu apar alte obligatii care ne distrag. Incearca sa-ti organizezi altfel agenda personala si sa lasi loc liber pentru rubrica "timp petrecut impreuna" in urmatoarele luni.

Lasa-ti libera cel putin o dupa-amiaza in fiecare saptamana sau o parte din weekend si dedica acest timp exclusiv relatiei tale cu persoana iubita. Nu trebuie sa iesiti in oras si sa cheltuiti bani pe mese la restaurant, ci trebuie doar sa fiti impreuna. Nici nu trebuie sa va insingurati neaparat, puteti sa mergeti in vizita impreuna la prieteni sau sa organizati o petrecere - atat timp cat amandoi va doriti acel lucru.

O data ce ti-ai programat acest timp, acorda importanta acestuia si incearca sa nu renunti in favoarea altor obligatii. Nu-ti acorda nici o sansa de a anula activitatile stabilite impreuna cu partenerul de viata.

2. Vorbiti unul cu celalalt


O parte din timpul pe care ati hotarat sa-l petreceti impreuna il puteti folosi stand de vorba unul cu celalalt despre ceea ce va place si ce nu va place la relatia voastra, despre ceea ce simtiti si despre ceea ce ganditi in legatura cu aceasta.... intr-un fel, sa descoperiti daca relatia merge bine sau nu in momentul respectiv.

Asigurati-va ca ati discutat despre ceea ce faceti in afara timpului petrecut impreuna. Incearca sa gasesti cel putin 10 minute in fiecare zi in care sa va impartasiti noutatile si sa discutati despre orice lucru care va ingrijoreaza, fie ca este vorba despre serviciu, copii sau orice altceva. Fiecare dintre voi doi trebuie sa stie ce se intampla in lumea celuilalt.

3. Fii egoista


Daca te simti stresata din cauza faptului ca nu iti acorzi suficienta atentie, acest lucru se va manifesta si in relatia ta sentimentala. Daca simti nevoia sa mergi singura la inot sau sa faci o plimbare sau, pur si simplu, sa ramai singura, asigura-te mai intai ca partenerul tau de viata a inteles de ce vrei sa faci acest lucru.

Nu este deloc realista asteptarea de a fi tot timpul impreuna, iar cuplurile fericite au inteles faptul ca fiecare partener are nevoie de timpul sau propriu. Acorda importanta propriei persoane si nevoii acesteia de a avea timpul sau doar pentru sine. Daca te simti bine pentru ca te simti bine cu persoana ta, acest lucru se va manifesta si in relatia cu persoana iubita. Te vei simti mai sexy, iar partenerul tau va beneficia de pe urma acestei atitudini - asa ca nu trebuie sa te simti niciodata vinovata pentru timpul in care iti iei libertatea de a te rasfata.

4. Mentioneaza lucrurile bune si rele


Nu va avea nici un sens sa va petreceti timpul impreuna si sa discutati regulat daca nu te vei simti capabila sa mentionezi si lucrurile care nu iti plac in relatia voastra. Ceea ce este important este capacitatea de a aduce in discutie ceea ce te face fericita si crezi ca functioneaza perfect intre voi doi, insa este necesar sa ai incredere in partenerul de viata si sa discuti cu acesta si despre ceea ce nu iti place.

De foarte multe ori, cuplurile conservatoare se simt putin inspaimantate de ideea de a discuta despre lucrurile neplacute din relatia lor. Insa, daca nu vei reusi sa spui ce anume te face nefericita, atunci lucrurile se vor agrava si cu siguranta nu se vor rezolva de la sine.

5. Ia-ti o pauza de la copii


Sa gasesti o persoana de incredere care sa aiba grija de copiii tai in mod regulat este una dintre cele mai mari favoruri pe care o poti face relatiei tale. Este o modalitate de a-ti recupera atat de valorosul timp "doar pentru tine" si este un avantaj si pentru copii. De foarte multe ori putem vedea parinti scufundati sub gramada de obligatii si responsabilitati parintesti si care au uitat complet de viata lor de cuplu. Acest lucru este grav pentru intreaga familie.

Parintii trebuie sa se asigure ca si-au pastrat identitatea dincolo de rolul de parinte al copiilor lor. Iar copiii trebuie sa stie faptul ca "mama" si "tata" au nevoie de timp si pentru ei insisi si ca acestia se vor intoarce intotdeauna la ei, chiar daca sunt plecati pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Alte cateva sfaturi pe care sa le ai in vedere in noul an:

primul pas catre imbunatatirea situatiei este intelegerea situatiei in sine. Inceputul de an este un moment excelent pentru auto-organizare si pregatire pentru viitor. Nu este deloc greu si tine doar de tine sa vrei.

ia hotararea de a schimba ceva in bine si urmeaza-ti acest tel. Fa-ti o promisiune tie insati. Noteaz-o pe o hartie si pastreaz-o cu tine mereu.

priveste cu sinceritate la viata ta sentimentala si gandeste-te ce anume ti-ai dori pentru 2005. Gandeste-te la ceea ce s-a repetat in relatiile tale si ai vrea sa schimbi; esti atrasa de un anumit gen de barbati? Iti acorzi suficient timp liber pentru a intalni persoane noi? Asteptarile tale sunt prea mari (sau prea scazute)?

fii cat se poate de realista in asteptarile si scopurile pe care ti le propui. Poate ca vei dori sa intalnesti o persoana noua in fiecare saptamana. Sau poate ca iti doresti cate o intalnire fantastica in fiecare luna. Totul depinde numai de tine.

pasii mici si schimbarea diferitelor aspecte din viata ta pot avea un impact profund atunci cand le vei aseza toate impreuna. Este vorba despre dragoste si nu despre stiintele exacte.

propune-ti ca in fiecare zi sa schimbi ceva din activitatea ta de rutina si vezi ce se intampla dupa aceea.

fa-ti timp si priveste-i pe cei din jur. Zambeste si saluta-i pe cei pe care ii cunosti, fie ca te afli la magazin, in autobuz sau la posta. Iar cu cei pe care nu-i cunosti, dar ti-ai dori sa stii mai multe lucruri despre ei, flirteaza putin. Nu uita ca flirtul te va bine dispune. Relaxeaza-te. Priveste-i in ochi, tachineaza-i, glumeste si razi.

nu uita: curiozitatea, conversatia si interesul pot atrage atentia. Incearca sa asculti si sa le pui intrebari colegilor, prietenilor si familiei. Ne simtim flatati atunci cand cineva este interesat de ceea ce facem. Acest lucru iti va deschide portile catre conversatii semnificative.

dupa ce ai facut toate acestea, monitorizeaza-ti rezultatele, progresele si continua sa-ti imbunatatesti sansele de a-ti construi acea relatie la care visezi.

nu uita ca intalnirile sunt un proces. Chiar daca intalnirile neplacute pot fi o tortura pentru tine atunci cand sunt in desfasurare, acestea iti pot arata lucruri interesante despre ceea ce esti si despre cel alaturi de care iti doresti sa fii - iar acestea te vor conduce pas cu pas catre gasirea adevaratei iubiri.

incearca sa-ti faci un profil si vezi daca esti atrasa de persoana pe care ai descris-o. Iti poti schimba acest profil si il poti face mai bun acum cand ai mai multa experienta?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod