Dăruiește speranță copiilor și tinerilor cu autism

Organizația brașoveană care militează pentru drepturile copiilor și tinerilor diagnosticați cu tulburări din spectru autist continuă povestea binelui. Si anul acesta puteti direcționa 2% din impozitul pe venit către Asociația “Rază de Speranță” și peste 80 de copii și tineri cu autism se vor bucura de continuarea programelor terapeutice.

Orice contribuabil persoană fizică poate să direcționeze către un ONG 2% din impozitul pe venit. Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.
Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Datorită sprijinului continuu din partea comunității brașovene, Asociației Rază de Speranță a realizat proiectul “Centrul de resurse educaționale și terapeutice -Rază de Speranță-, unde au creat un centru adecvat pentru derularea activităților organizației:  evaluare și supervizare personalizată; coordonarea planului de interventie personalizat și notarea evoluției copilului în urma terapiei de recuperare; terapie ABA; terapie ocupațională; meloterapie; kinetoterapie și terapie prin mișcare; logopedie; terapie 3C; aquaterapie; formare și training pentru specialiști, părinți, voluntari și cadre didactice.
 
Echipa Asociației “Rază de Speranță”, formată din  30 de specialiști în psihologie, psihopedagogie și kinetoterapie, oferă servicii pentru peste 80 de beneficiari, copii și tineri diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.
Una dintre activitățile noastre constante o reprezintă organizarea sesiunilor de formare pentru cadre didactice, în cadrul cărora, specialiștii organizației oferă informații despre metodele de lucru și de integrare în învățământul de masă pentru copiii cu TSA. Astfel, doar în anul 2016, au fost instruite peste 100 cadre didactice.
 
“Susțin această cauza pentru ca acești copii să se integreze, să meargă la scoală, să se joace cu cei de-o seamă cu ei, să aibă o viață fericită și să fie pe picioarele lor mai târziu, ca adulți.
Împreună îi putem ajuta să se integreze atât la scoală, cât si în societate. Cu siguranță au dreptul la o viață normală, iar pentru asta au nevoie de sprijinul nostru. Împreună putem sparge zidul indiferenței!”
, Adela Diaconu – jurnalist.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod